Cristi Pustai a reuşit să promoveze în Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a promovat în Liga 2, după ce a câștigat faza finală a barajului cu Foresta Suceava. Astfel echipa pregătită de Cristi Pustai reuşeşte promovarea după 0-0 în tur, pe Areni şi 2-0 (1-0) pe propriul teren, în fața a circa 12.000 de spectatori, conform estimării prezentate de FRF. 

Noua echipă Ceahlăul, înființată în 2016, după falimentul clubului care a adus pe Juventus Torino la Piatra Neamț, reușește în sfârșit promovarea, după sezoane de chin în Liga 3, și readuce orașul capitală a județului Neamț în eșalonul secund după o pauză de 7 ani.

Performanţa a fost realizată cu ajutorul lui Cristian Pustai, cel care a preluat în toamna anului trecut echipa, după despărțirea de divizionara secundă Gloria Buzău.

Antrenor cu mare experienţă chiar şi în Liga 1, Pustai a declarat că promovarea nu a însemnat doar victoria din barajul cu trupa suceveană, ci a fost un cumul de factori, între care un lot competititv și echilibrat, o pregătire bună în iarnă și liniștea asigurată de către conducere. ”Piatra Neamț este un oraș cu potențial, avid de fotbal, cu oameni cunoscători de fotbal, cu condiții sportive foarte bune. Am avut și marele noroc să dăm peste domnul Măzăreanu (n.r. Anton Măzărianu, sponsorul echipei), fără eforturile dânsului nu am fi reușit. Am beneficiat de condiții bune de pregătire în iarnă, ne-am pregătit foarte bine. Acest parcurs se datorează și jucătorilor, și domnului Măzărianu, care ne-a oferit și liniște, și ce trebuie pentru a face performanță. Liniște nu doar financiară.

Promovarea nu s-a întâmplat astăzi, ci undeva în ianuarie, când totuși am început o pregătire centralizată în condiții bune. Și din acel moment, cu micile greutăți inerente, am ajuns să ne bucurăm. Era păcat, pentru că am fost echipa care cred că am făcut cele mai multe puncte din serie.

Am avut nu doar valoare individuală, ci valoare de lot. Jucătorii noștri de pe banca de rezerve au jucat, au avut minute. Am jucat toate meciurile aproape ca o finală și asta s-a văzut. În momentul în care joci la victorie orice meci, fotbalul te răsplătește. Și cred că azi am meritat”, a declarat Pustai la finalul barajului cu Foresta.

După 0-0 în manșa tur, la Suceava, în fața a alte mii de spectatori, Ceahlăul a reușit în retur să se impună în fața Forestei pe teren propriu cu scorul de 2-0, prin reușitele lui Alexandru Anton (29) și Bogdan Forizs (90+6 – penalty).

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: