Covid: Ceai de plante, la baza unui nou tratament

Salvarea în  actuala pandemie ar putea veni din natură, de la un ceai de plante. Cercetătorii lucrează la prepararea unui medicament adevărat, pornind însă exact de la aceeași plantă din care se bea ceai, împotriva malariei, în țările mai sărace.

Un banal ceai ar putea fi tratamentul ideal pentru COVID 19 iar acesta este deja folosit cu succes în Africa. După câteva luni de testare, Institutul Max Planck din Potsdam, Germania,  a anunțat că extractele de pelin/ Artemisia s-au dovedit eficiente împotriva virusului SARS Cov-2. Urmează testele clinice pe pacienți infectați din SUA.

Cercetătorii lucrează la prepararea unui medicament adevărat, pornind însă exact de la aceeași plantă din care se bea ceai, împotriva malariei, în țările mai sărace. Până acum testele au fost realizate într-un laborator, iar rezultatele sunt îmbucurătoare.  Coordonatorul cercetării, medicul Peter Seeberger a explicat pentru Paris Match că, validat în laborator, remediul va trebui acum să-și dovedească eficacitatea asupra oamenilor. În mod normal, această muncă durează câteva luni. Dar, având în vedere contextul, o lună ar trebui să fie suficientă a spus specialistul. Până la sfârșitul verii, episodul Artemisia, denumirea latină a pelinului, ar trebui să fie clarificat, a mai spus specialistul.

Combinațiile terapeutice bazate pe această substanță au fost rapid recunoscute de OMS ca fiind cel mai eficient tratament împotriva malariei și livrat masiv în Africa și Asia de Sud-Est. Rezultatele vorbesc de la sine: între 2000 și 2012, rata mortalității prin malarie a scăzut cu 45%.  Deși nu au încă dovezi științifice clare, specialiştii împărtășesc convingerea că nu este o coincidență că țările afectate de malarie par să fie cruțate de COVID 19. Aceeași ”coincidență” se vede și în Asia de Sud-Est. Ca urmare a tratamentului pentru malarie până în prezent Vietnamul nu are nicio victimă a COVID 19.

Specialistul Peter Seeberger cercetează artemisinina de ani buni iar acum lucrează și la calitatea semințelor plantelor din care să extragă substanța vindecătoare. Echipa sa a creat o companie în SUA, ArtemiLife, care transformă fostele câmpuri de tutun din Kentucky în plantații de Artemisia.

Vizualizări: 3,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: