„Cornul şi laptele”, imposibil de aplicat în şcolile din Gorj. „Sumele sunt extrem, extrem de mici”

Cornul şi laptele rămâne un program aproape imposibil de aplicat în şcolile din România. Doar două judeţe au implementat acest program. Gorjul nu este unul dintre ele. Dimpotrivă. Autorităţile de la Gorj nici nu au organizat licitaţia pentru a achiziţiona cornul şi laptele pentru elevi pentru că s-a schimbat legislaţia şi birocraţia întârzie organizarea licitaţiei.

Până la sfârşitul acestui an, oficialii Consiliului Judeţean Gorj speră să găsească furnizorii care să aducă lapte şi corn în şcolile din Gorj în următorii patru ani.

“Anul acesta, fiind o schimbare de program, trebuie să refacem achiziţia publică. În 8 august, a apărut hotărârea de Guvern şi suntem în plin proces de realizare a formalităţilor. Înseamnă ca fiecare UAT să emită o dispoziţie prin care îşi asumă sau nu organizarea programului, după care noi, Consiliul Judeţean, dăm o dispoziţie pentru organizarea pentru toate primăriile care nu-şi asumă. Cred că la sfârşitul acestei luni, o să avem hotărârea de Consiliu, după care demarăm achiziţia publică. După definitivarea achiziţiei, programul începe imediat. Sperăm ca până la sfârşitul anului să demarăm. Va fi un acord cadru pe patru ani, dar fiind început de program va trebui să facem alt fel de formalităţi şi asta durează un pic”, a spus Ionel Dobre, de la Consiliul Judeţean Gorj.

Primarul din Slivileşti a încercat să rezolve problema pe cont propriu, dar a renunţat. A făcut licitaţie de trei ori, dar degeaba. Producătorii nu s-au prezentat la licitaţii din cauza preţului prea mic. Acum primarul speră să rezolve această problemă cei de la Consiliul Judeţean Gorj.

„Noi ne-am asumat, ca să aducem mai repede pe masa elevilor aceste produse. Am ţinut licitaţie, am publicat-o, dar datorită faptului că suma e extrem de mică şi noi nu avem voie să cofinanţăm, să nu punem absolut niciun aport din bugetul local, nu s-a prezentat nimeni. Am repetat procedura de trei ori, dar din păcate, aceeaşi situaţie. Anul acesta am renunţat. Ne gândim că poate la nivelul Consiliului Judeţean se va rezolva, dar nici dumnealor nu au reuşit să ia aceste produse de câţiva ani. Sumele sunt extrem, extrem de mici”, a spus primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: