Copil cu mâna ruptă, nicio salvare la îndemână. „Nu avem!”

Un copil de 7 ani, din Motru, a ajuns marţi la spital, după ce şi-a rupt o mână în parc. Medicii de la spitalul motrean au decis transferul micuţului la Târgu Jiu, dar le-au comunicat părinţilor că nu au cu ce să îl trimită, pentru că nu era nicio salvare disponibilă. Şi cazul nu este singular. Reprezentaţii spitalului admit că este o problemă, dar spun că rezolvarea acesteia nu ţine de ei.

Copilul de 7 ani şi-a fracturat mâna în două locuri, în timp ce se dădea într-un leagăn în Parcul Central din Motru. Micuţul a fost dus la spital, însă medicii le-au comunicat părinţilor că este nevoie de transfer la Târgu Jiu, dar nu au o ambulanţă disponibilă. „Familia s-a prezentat imediat cu copilul la spitalul din Motru, care l-au trimis de urgenţă la un spital din Târgu Jiu, dar, culmea, cei de la urgenţe au spus «nu avem salvare» şi copilul a fost transportat la spital cu o maşină particulară, fără să fie supravegheat de un medic sau asistent. Întrebarea mea este, dacă la acel copil i se făcea rău pe drum, cine îi acorda primul ajutor?”, a spus un motrean.

Şi acesta nu este singurul caz. „Acelaşi lucru l-am păţit şi eu pe 16 iulie, când fetiţa mea şi-a fracturat antebraţul şi am fost pusă să semnez că o duc personal la Târgu-Jiu, pentru că nu aveau salvare la Motru”, s-a plâns o mămică. „Asta am păţit în decembrie cu bunica, la 80 de ani, care a căzut când s-a urcat să pună o perdea. A luat-o salvarea de acasă. Fractură la umăr, coaste, picior, şold. Practic, imobilizată de partea dreaptă. Şi am dus-o la spital cu maşina mea, că mi s-a spus că nu au salvare şi că nu este grav, să aşteptăm salvarea până ce vine de la Târgu Jiu”, a spus o altă femeie.

„E o problemă de mai mult timp”

Reprezentanţii Spitalului Municipal Motru recunosc situaţia. „Salvarea de la Staţia Motru deserveşte Serviciul de Ambulanţă Gorj. Dacă avem nevoie de un transfer, sunăm şi cerem ambulanţă. Nu este a noastră, nu este la dispoziţia noastră. Este o problemă cu ambulanţele la nivel judeţean. Nu cerem noi o suplimentare, nu este în coordonarea noastră, ci a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Ei îşi deplasează ambulanţele, stă la Motru, o ia la Târgu Jiu, o trimit în Craiova sau cu caz la Bucureşti. În perioada asta poate să rămână zona neacoperită şi să dureze şi o oră până vine alta din Târgu Jiu ca să preia cazurile. E o problemă de mai mult timp, pe toate zona Gorjului. Este o problemă cu deficitul, să nu mai vorbim de starea tehnică a maşinilor”, a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.

Vizualizări: 2,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: