Controale în centrele sociale din Gorj

Încep verificările la centrele sociale din judeţul Gorj. Anunţul a fost făcut astăzi de prefectul Iulian Popescu.

În centrele sociale vor fi efectuate inspecţii pentru a se stabili dacă se respectă normele impuse. Măsura a fost luată ca urmare a scandalului de la nivel naţional, unde bătrânii din cadrul azilelor din Ilfov erau torturaţi.

Au fost formate două comisii, din care fac parte reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj, Direcției de Sănătate Publică Gorj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, care vor merge, începând de mâine, în control. 31 de locaţii vor fi verificate. Prefectul va fi prezent în cadrul verificărilor: „Suntem într-un proces de evaluare, la nivel naţional, a tuturor centrelor sociale. Într-o şedinţă pe care am ţinut-o în această dimineaţă, am stabilit formarea a două comisii de verificare. Două comisii, a câte nouă reprezentanţi. La nivelul judeţului Gorj, am identificat 7 centre de persoane cu dizabilităţi în cadrul DGASPC-ului, avem 7 cămine de bătrâni private şi 17 centre pentru copii, care sunt apartamente şi acestea vor fi verificate de mâine. În total avem cel puţin 31 de locaţii”, a transmis Iulian Popescu, perfectul judeţului Gorj, într-o conferinţă de presă.

Aceste controale vor fi realizate până vineri: „Estimăm că întreaga verificare va fi făcută până vineri, ca maxim sâmbătă la ora 12:00 să avem un raport cu tot ce am centralizat prin aceste verificări. Personal o să fiu prezent la câteva din aceste controale, atât în municipiul Târgu Jiu, cât şi în celelalte municipii”, a mai spus Iulian Popescu.

Prefectul spune că se urmăreşte îndeplinirea tuturor condiţiilor legale şi bineînţeles, dacă vor fi identificate probleme vor fi demarate anchete.

Reprezentanţii DGASPC Gorj declară că nu au fost identificate probleme la niciunul dintre centrele judeţului şi că aşteaptă controalele din această săptămână.

În ceea ce priveşte capacitatea centrelor de îngrijire a persoanelor adulte, judeţul Gorj beneficiează de un număr de 368 de locuri.

Vizualizări: 1,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: