Continuă războiul pentru palmaresul Craiovei
Problema palmaresului „Științei”, echipa de tradiție a oltenilor din Bănie, pentru care este un adevărat război între cele două echipe din Craiova, nu este încă rezolvată. FCU și CSU continuă să se judece pentru palmaresul echipei pe care fiecare dintre cele două echipe îl revendică.
Disputa pentru palmaresul Științei a început după ce Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu, a fost dezafiliată de FRF în 2011, iar în locul ei Federația a acordat, în 2013, un loc în Liga 2 pentru CSU Craiova, echipă nou-înființată de Primăria Craiova.
Universitatea Craiova a cerut în instanță recunoașterea faptului că deține întregul palmares al clubului alb-albastru, din 1948 până în prezent. După mai multe pronunțări ale instanțelor Curtea de Apel Timișoara a decis definitiv și irevocabil că "nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate" (citat din motivare).
Potrivit lui Adrian Mititelu, în motivarea deciziei ÎCCJ, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan a făcut opinie separată și recomandă respingerea apelului formulat de CSU Craiova. „În sfârșit, după doi ani! Am primit motivarea deciziei ÎCCJ, de casare și cu trimitere la rejudecare de către Curtea de Apel Timișoara a procesului legat de palmares. În cadrul opiniei separate, judecătoarea Ileana-Izabela Dolache-Bogdan spulberă întreaga construcție criminală condusă de magistratul Marian Budă, judecătorul de casă al lui Mihai Rotaru, acționarul care controlează clubul înființat în anul 2013. Reamintim faptul că, la data judecării dosarului, Marian Budă era șeful Secției a IV-a civile din cadrul ÎCCJ și președintele completului care a judecat chiar dosarul în cauză. Ulterior, în urma cererii de recuzare, acesta s-a abținut, constrâns de împrejurări, deși dorea cu orice chip să judece această speță, luându-i locul în complet chiar judecătoarea care a făcut opinie separată și care nu a cedat presiunilor la care a fost supusă de către Budă. Deși opinia separată este una minoritară, având în vedere gradul ridicat de profesionalism și de argumentare realizat de către magistratul în cauză, ea va constitui o adevărată piatră de moară atât în procesele care vor urma, cât și în dosarul penal aflat pe rolul Secției speciale, dosar în care Budă este protagonist, cu întreaga lui activitate infracțională împotriva clubului Universitatea Craiova”, a precizat Mititelu pe pagina de facebook, acolo unde a făcut publică și motivarea ÎCCJ.