Continuă lucrările la Cula din Groşerea. Este nevoie de voluntari

Cula Crăsnaru din Groșerea, un monument de patrimoniu deosebit din Județul Gorj, se află într-un amplu proces de reabilitare. În ciuda faptului că toți banii necesari încă nu au fost strânși, Ambulanța pentru Monumente, o organizație neguvernamentală dedicată salvării patrimoniului, anunță că echipa de meșteri și voluntari este pregătită să reia lucrările.

În luna august, inițiativa Ambulanței pentru Monumente a mobilizat o echipă de specialiști și voluntari pentru a salva Cula Crăsnaru din Groșerea, unul dintre comorile istorice ale județului Gorj. 

"Cea mai tare echipă s-a strâns la Groșerea. Oltenia unește oamenii! Patru ambulanțe sunt gata de intervenție. Anul acesta, pacientul este Cula Crăsnaru din Groșerea, Gorj. Nu s-au adunat încă toți banii, s-au adunat doar ambulanțele de monumente, meșterii + voluntarii," au transmis responsabilii în luna august.

În continuarea eforturilor de salvare a Culei Crăsnaru, Ambulanța pentru Monumente face un apel către voluntari. În perioada 16-22 octombrie, echipa are nevoie de șase voluntari dedicați și pasionați. Munca implică finalizarea montării treptelor la scara clădirii, zidirea unor porțiuni și realizarea plafonului la nivelul doi al Culei.

Dacă doriți să contribuiți la salvarea acestui important monument de patrimoniu și să vă alăturați eforturilor Ambulanței pentru Monumente, puteți să vă înscrieți pentru voluntariat sunând la numărul de telefon 0722662022 (Carina) sau trimițând un e-mail la adresa [email protected].


 

 

 

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: