Zi liberă pentru elevi

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, care este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, profesorii și elevii din România au motive de bucurie. Conform structurii anului școlar actual și contractului colectiv de muncă la nivelul învățământului, data de 5 octombrie este consacrată educației, iar cursurile sunt suspendate.

Articolul 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2023-2024 spune că în ziua de 5 octombrie, precum și în zilele nelucrătoare sau de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă, nu se organizează cursuri. Această zi liberă se regăsește cu trei săptămâni și două zile înaintea primei vacanțe a anului școlar, care este programată pentru perioada 28 octombrie - 5 noiembrie.

În acest an, structura anului școlar a debutat la data de 11 septembrie și este organizată pe 5 "module de învățare", cu un total de 5 vacanțe. Harta vacanțelor pentru schi din februarie 2024 a fost publicată de către Ministerul Educației, iar cea de-a treia săptămână a lunii februarie a fost aleasă pentru vacanța de iarnă în cele mai multe județe.

Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: