Clubul Fetelor Neînfricate, proiect implementat în două localităţi din Gorj

Fundația Progress a anunţat extinderea proiectului "Fete Neînfricate" în comunitățile urbane mici, cu sprijinul financiar oferit de OTP Leasing, partenerul de încredere. Proiectul are un impact semnificativ în dezvoltarea tinerelor din 12 localităţi, inclusiv din judeţul Gorj.

Cu peste 100 de fete cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani implicate, proiectul "Fete Neînfricate" își propune să ofere educație și dezvoltare tinerelor, abordând teme esențiale precum sănătatea, identitatea, comunicarea asertivă, implicarea civică și multe altele.

Aceste cluburi de empowerment au luat naștere în cadrul bibliotecilor locale, oferindu-le tinerelor un spațiu sigur și educativ pentru dezvoltarea lor personală și socială.

Temele de discuție au fost prezentate de către specialiști în domeniu sub formă de podcasturi, iar noțiunile au fost consolidate printr-o varietate de activități creative și jocuri. Pe parcursul proiectului, adolescente au colaborat pentru a explora lumea din jurul lor și pentru a-și dezvolta încrederea în sine. Finalul fiecărei etape constă în organizarea unui eveniment comunitar cu un impact pozitiv asupra comunității. În cadrul acestor evenimente, tinerele au ocazia de a intra în dialog cu autoritățile locale și de a-și prezenta ideile și propunerile pentru îmbunătățirea comunității lor.

În judeţul Gorj, acest proiect s-a derulat la bibliotecile locale din Novaci şi Ţicleni.

Deşi proiectul se adresează momentan tinerelor din localităţi mai mici, nu este exclus ca acesta să ia amploare: "Este un proiect al Fundaţiei Progress. Ideea a pornit de la proiectul Code Kids, un proiect pe care noi îl desfăşurăm în Biblioteca Judeţeană. Cei de la Fundaţia Progress au făcut o statistică a participanţilor de la proiectul Code Kids şi au observat că sunt foarte multe fete. S-a realizat un profil sociologic al fetelor, după care au stabilit că fetele nu se simt integrate în societate. În momentul în care au constatat acest aspect, s-a creionat Clubul Fetelor Neînfricate. Proiectul acesta se adresează bibliotecilor din rural şi mic urban. În judeţul nostru participa două biblioteci. Eu sunt încântată de acestă iniţiativă, dincolo de faptul că este un avantaj pentru comunitate şi pentru fetele care nu se simt integrate în societate. Pe viitor, dacă se extinde proiectul, cu mare drag o să luăm şi noi parte”, a transmis Luiza Sandu, manager al Bibliotecii Judeţene "Christian Tell" din Gorj, pentu ziarul Pandurul.

Vizualizări: 2,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: