Concluzii în urma primei ședințe a grupului de lucru de la CEO

Prima ședință a grupului de lucru înființat de ministrul Sebastian Burduja, cu scopul de a reevalua termenele privind renunțarea la utilizarea energiei pe bază de lignit, a avut loc pe 31 august, la Ministerul Energiei.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții CE Oltenia au furnizat informații cu privire la stadiul implementării planului de restructurare și au evidențiat întârzierile survenite în proces.

La şedinţă a participat şi preşedintele directoratului, Dan Iulius Plaveti.

Ministrul Energiei a subliniat câteva aspecte importante: „trebuie găsite argumente clare care să ajusteze Planul de restructurare, trebuie găsit contextul internaţional, să cooptăm în Grupul de Lucru şi specialişti de la Transelectrica şi Transgaz, să se ia măsuri ca să dispară cheltuielile nejustificate de la nivelul CEO”,

Reprezentanţii CEO au prezentat situaţia actuală a companiei: există întârzieri faţă de Planul de restructurare, pe partea de investiţii. Cele două proiecte de CCGT care aveau termen PIF anul 2026 sunt întârziate.

De asemenea, pentru parcurile fotovoltaice, cu PIF 2024-2024, trebuie prelungite termenele faţă de cele existente

Planul de restructurare presupune înfiinţarea unei filiale de lignit care să cuprindă grupurile energetice şi carierele, urmând ca CEO să rămână doar cu obligaţiile, fără surse de venit.

Până la sfârşitul anului 2023 CEO trebuie să aibă 7.900 angajaţi. În prezent are 9.900

Galerie foto



Vizualizări: 2,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: