Comuna Fărcăşeşti, asigurată împotriva inundaţiilor

Evitarea inundaţiilor este pe lista de priorităţi a autorităţilor locale din Fărcăşeşti. Bani grei a investit administraţia locală pentru realizarea mai multor kilometri de şanţuri pentru preluarea apelor pluviale ce se scurg de pe versanţi. Astfel de lucrări s-au realizat şi se realizează în mai toate satele componente, dar şi în cătune. 

Autorităţile locale din Fărcăşeşti au încercat să reducă zonele cu risc de inundaţii prin realizarea de şanţuri betonate care să preia apele pluviale venite de pe versanţi. Lucrările la şanţul din zona gospodăriilor Bursuc-Albulescu din satul Peşteana de Jos, începute anul trecut, au fost finalizate. Şanţul are o lungime de 570 metri şi a presupus şi realizarea a 52 de podeţe. Această lucrare era necesară, ţinând cont de faptul că acum doi ani mai multe gospodării au fost inundate. Şi şanţul din cătunul Broşteniţa-Mrejeru din satul Fărcăşeşti a fost finalizat. Aici lucrarea s-a realizat pe o lungime de 85 de metri. A mai fost realizat un drum de acces şi trei podeţe.

Pentru că şi în satul Roşia Jiu exista risc ridicat de inundaţii, autorităţile locale au decis ca în această zonă să fie realizate şanţuri dalate. Până acum s-au realizat pe o lungime de 180 de metri, s-au construit 40 de podeţe, investiţia urmând să continue până la podul de benzi.

Comuna, asigurată până la graniţa cu Urdari

Administraţia locală a demarat lucrări pentru realizarea unui nou şanţ şi în satul Fărcăşeşti. Şanţul din zona Valea lui Ionel şi până la gospodăria Mrejeru are o lungime de 140 de metri şi este prevăzut cu 10 podeţe. Astfel, gospodăriile din zonă vor ieşi din zona cu risc de inundaţii. Anul 2012 a fost unul negru pentru cetăţenii comunei dacă ne raportăm la inundaţiile care au avut loc, iar pentru a preveni astfel de evenimente autorităţile locale au investit şi au realizat şanţuri de preluare a apelor în toată comuna. Lucrările au ajuns la graniţa cu localitatea Urdari, de la pârâul Valea Călugărenilor în satul Peşteana de Jos, unde se vor realiza 20 de podeţe, tuburi de acces la gospodării şi ziduri de sprijin, dar şi un şanţ betonat de 350m. Astfel se întregeşte un tronson de şanţ betonat de la hotar Urdari până la Grădiniţa Peşteana de Jos, într-o perioadă de numai trei ani.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: