Cojocaru: Dacă ia cineva operele lui Brâncuşi, puneţi altele în loc?
Antrenorul principal al echipei Pandurii Târgu Jiu, Călin Cojocaru, trage un semnal de alarmă către autorităţile locale pentru a ajuta echipa oraşului să rămână în Liga 2. Tehnicianul a comparat Pandurii, ca brand al oraşului Târgu Jiu, cu operele lui Constantin Brâncuşi, care nu pot fi înlocuite de nimeni.
Antrenorul pandurilor face apel la toţi factorii responsabili să se implice pentru a ajuta echipa de fotbal Pandurii, care este o emblemă pentru Târgu Jiu, la fel cum sunt operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Călin Cojocaru a numit Pandurii "brand al oraşului Târgu Jiu" şi spune că niciodată echipa de tradiţie a oraşului nu va putea fi înlocuită, la fel cum nici operele lui Brâncuşi nu pot fi înlocuite. „Dacă va retrogada echipa în Liga 3 se poate vorbi de responsabilitatea tuturor factorilor locali, şi autorităţile locale şi conducerea care a fost de-a lungul timpului la club, că a ajuns acolo un club cu o asemenea tradiţie. Un club de elită, cum a fost Pandurii, nu avea voie să ajungă în aceste condiţii. Am mai spus că Pandurii este un brand al oraşului Târgu Jiu, cum sunt şi operele lui Brâncuşi de aici. Dacă ia cineva operele lui Brâncuşi, puneţi altele în loc? Dacă, să presupunem prin absurd, dacă moştenitorii lui Brâncuşi ar lua operele de aici, ce facem? Punem altele în loc? Au ele aceeaşi valoare? Cum vor să pună ceva în loc la Pandurii... Nu va mai fi la fel atunci, nu vor mai veni tinerii să se căsătorească la Poarta Sărutului de Anul Nou, dacă nu mai e opera autentică făcută de Brâncuşi. Nu vine nimeni să se căsătorească la Poarta lui Cojocaru. Acelaşi lucru vă spun şi despre Pandurii, e greu să ajungi unde a ajuns aceasta echipă. Dacă pleci de la zero, investeşti enorm într-o nouă echipă ca să ajungi aici, la acest nivel, cu istoria pe care o are Pandurii, să ajungi să te baţi în Europa League... e foarte, foarte greu. Şi să ai atâţia jucători care au jucat la Pandurii, la cel mai înalt nivel, iar acum sunt în Liga 1, la fiecare echipă cred că sunt 1-2 jucători care au fost şi la Târgu Jiu, şi să nu profiţi de imaginea bună pe care o fac. E păcat ca, având Târgu Jiul acest stadion, să nu aibă şi o echipă competitivă! Şi acest lucru depinde de toată lumea din acest oraş care are puterea de decizie”.
Pandurii Târgu Jiu nu mai este sprijintă de autorităţile locale de mai bine de şase ani, nu doar de la intrarea în insolvenţă în 2016, ci din 2014. Pentru că nici anterior acestei decizii de insolvenţă, membrii asociaţi de la Pandurii nu au mai plătit contribuţiile la care s-au angajat. Pandurii a câştigat procesul cu membrii asocaiţii şi a dovedit, în instanţă, că echipa a ajuns în insolvenţă pentru că nu s-au mai achitat contribuţiile la care s-au angajat finanţatorii.