Ciurel, forţat să demisioneze după trei ani de abuzuri

Laurenţiu Ciurel îşi va depune demisia din funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia. Noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a declarat joi că a discutat cu Ciurel, care i-a spus că ia în calcul demisia. Ciurel nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, dar pe surse a apărut informaţia că locul său va fi luat de Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare.

Ministrul Energiei Victor Grigorescu a dat de înţeles că Laurenţiu Ciurel va demisiona din fruntea CE Oltenia. "Am avut o discuţie cu domnul Laurenţiu Ciurel şi am apreciat deschiderea acestuia de a lua in considerare demisia din funcţia de director general al Complexului Energetic Oltenia, apreciind această decizie ca fiind benefică atât pentru domnia sa, cât şi pentru companie", a declarat Victor Grigorescu pentru Hotnews.ro. 

Potrivit unor surse din cadrul companiei, interimatul va fi asigurat de Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare. Aceleaşi surse spun că acesta va conduce CEO cel puţin 3 luni de acum înainte, după care este posibil să rămână în funcţie sau să fie numită o altă persoană. În acelaşi timp, există, spun surse din CEO, un proiect de hotărâre al Consiliului de Supraveghere (CS), cu un singur punct pe ordinea de zi, care priveşte demiterea lui Ciurel, dacă acesta nu-şi va depune singur mandatul. Şedinţa va avea loc la începutul săptămânii viitoare. Informaţia nu a fost însă confirmată oficial, nici preşedintele CS Cristian Radu, nici alţi membri ai Consiliului neputând fi contactaţi telefonic.

Aurel Medinţu, director Divizia Energie în CEO, a declarat la Radio Infinit că nu ştie să-şi fi dat Ciurel demisia şi că ultima discuţie pe care a avut-o cu acesta a fost legată de programul de săptămâna viitoare.

Trei ani lungi de abuzuri, pe scurt

Laurenţiu Ciurel a fost numit, în 2012, de către PSD, director la Sucursala Rovinari, funcţie pe care o mai deţinuse cu susţinerea lui Dan Ilie Morega, pe vremuri lider PNL Gorj. În perioada respectivă, 2007-2008, Ciurel a încheiat celebrele contracte de consultanţă cu Casa de Avocatură Şova, contracte ce fac acum obiectul unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 2012, Ciurel nu a stat mult la Rovinari şi a fost numit director general al CE Oltenia, iar în 21 ianuarie 2013 a fost selectat manager privat de o firmă de recrutare. Concursul a fost contestat de acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, dar Ciurel a avut câştig de cauză în instanţă. Practic, din vicepreşedinte PSD Gorj, el a devenit directorul celei mai mari companii de energie pe cărbune din ţară. Ciurel şi PSD şi-au început activitatea la complex prin numirea în funcţii a unor pesedişti sau apropiaţi, continuând cu măsuri de distrugere a Federaţiei Naţionale Mine Energie prin spargerea organizaţiei şi înfiinţarea unui sindicat pe placul administraţiei, Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Restructurarea TESA este o măsură care nu a ajutat la reducerea cheltuielilor, ci la distrugerea armoniei din companie, a impus teroarea printre angajaţi şi a aglomerat tribunalele şi judecătoriile, foarte mulţi acţionând în instanţă. Pe parcursul mandatului său, Ciurel a ţinut aproape de Victor Ponta şi Ion Călinoiu, mai ales în campaniile electorale. A susţinut continuu că nu vor fi concedieri. Imediat după alegerile pierdute de Victor Ponta, au şi apărut listele cu disponibilizaţii. La 1 iunie 2015, CE Oltenia a dat afară 2000 de oameni. De asemenea, în trei ani, veniturile angajaţilor au fost reduse cu 30%. Tot Ciurel este cel care a declarat la televizor că angajaţii CEO sunt beţivani şi că spionează calculatoarele salariaţilor pentru a vedea ce fac la serviciu. Tot el este singurul director din România amendat pentru discriminare, iar CE Oltenia, sub conducerea sa, a încasat două amenzi de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Nici când a fost trimis în judecată pentru că a prejudiciat compania pe care o conduce, Ciurel nu s-a dat la o parte. Ba mai mult, a încercat inclusiv să nu constituite CE Oltenia parte civilă în proces, prejudiciul fiind de 5 milioane de euro. Colegi de dosar sunt Victor Ponta, Dan Şova, Dumitru Cristea şi Octavian Graure.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: