Acord între administraţie şi greviştii foamei. Ce au obţinut protestatarii!

Angajaţii CE Oltenia au renunţat la protestul prin înfometare, după 5 zile petrecute în faţa sediului companiei. Aceştia au încheiat un acord cu administraţia prin care directorul Diviziei Financiare, Laurenţiu Ciobotărică, s-a angajat, în numele companiei, că va reanaliza listele cu personalul care a beneficiat de creştere salarială, în sensul să fie adăugaţi şi angajaţii care au fost omişi iniţial. "Mai mult decât atât nu am putut face", a spus Manu Tomescu, angajatul CE Oltenia de la Termo Rovinari care a dat joi startul protestului.

Directorul Diviziei Financiare, Laurenţiu Ciobotărică, le-a promis că va reanaliza listele cu majorări salariale şi că vor fi luate măsuri dacă acestea au fost făcute pe criterii de apartenenţă sindicală sau politică, aşa cum acuzau greviştii. Manu Tomescu, Aurelian Costatinescu, Nicolae Mitea, Daniel Dănilă, Mircea Gherendi, Viorel Doandeş şi Marius Pascu au renunţat la greva foamei doar după ce au semnat acordul scris cu directorul Diviziei Financiare. "Am semnat un acord prin care administraţia s-a angajat să repare greşeala, pentru cei pe care i-au omis sau care au fost tăiaţi de pe listă. Pentru cei care au primit nemeritat, spun că vor verifica şi că vor face corecţii. Ne-a promis că listele cu propuneri vor fi făcute de şefii de subunităţi, aşa cum trebuia. Un alt punct prins în acord a fost acela să nu se ia nicio măsură administrativă faţă de grevişti. A rămas să ne prezinte tabelele refăcute la şedinţa comisiei mixte care va avea loc în data de 25 noiembrie. Pentru noi contează foarte mult că am reîntors spre analiză cazul muncitorilor cu salariu mic. Am găsit deschidere la domnul Ciobotărică. Chiar ne-a ascultat, i-a părut rău de situaţia noastră. Consider că ne-am făcut datoria faţă de colegii noştri. Mai mult decât atât nu am putut face", a spus Manu Tomescu.

Peste 2700 de angajaţi ai CE Oltenia au beneficiat de majorări salariale conform listelor iniţiale publicate de administraţie, din care doar circa 900 aveau nivelul de salarizare sub clasa 10. Cei care au protestat aveau informaţii că mulţi dintre cei care s-au ales cu o creştere a salariului aveau o anumită culoare politică sau aparţineau unui anumit sindicat. Greviştii au protestat împotriva discriminărilor în rândul salariaţilor, tocmai pentru ca cei cu salarii mici să beneficieze creştere salarială.

Aşteptări de la noul ministru

Angajaţii CE Oltenia au aşteptări mari de la noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu. "Aşteptăm de la dumnealui să aducă legea şi dreptatea şi în Complexul Energetic Oltenia. Credem şi sperăm, ne dorim să ne păstrăm locurile de muncă şi cei responsabili cu supravieţuirea acestei companii să-şi facă treaba. Vom vedea în viitor dacă va face mai multe decât ministrul Gerea. Este foarte bine dacă susţine ideea unei strategii energetice naţionale. Chiar ne-am propus să ne unim cu toţii, toate sindicatele, să facem ceva pentru compania aceasta, pentru Gorj, pentru locurile de muncă. Am luat exemplul liderilor de sindicat din învăţământ, cum stăteau în balcoanele Parlamentului când s-a aprobat legea prin care le măreau salariile cu 10%. Asta trebuie să facem şi noi. Când se votează legi pentru noi să punem presiune pe acei parlamentari şi să mergem la Parlament, să facă ceva, o strategie energetică pentru noi. Degeaba propune un ministru dacă nu-i votează legea în Parlament", a precizat Manu Tomescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: