Ciurel, cu toată averea sub sechestru

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, inculpat în dosarul Turceni- Rovinari, a fost marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost termen în dosarul în care este judecat alături de Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi directorii din energie Octavian Graure şi Dumitru Cristea. Ciurel a încercat să scape de sechestrul pe avere, dar judecătorii i-au respins cererea. Laurenţiu Ciurel deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe site-ul CE Oltenia, trei conturi cu câte 100.000 de lei fiecare, o casă şi un teren în Târgu Jiu.

La ieşirea de la Înalta Curte, Ciurel nu a lămurit dacă CE Oltenia s-a constituit sau nu parte civilă în proces, prejudiciul trecând de 5 milioane de euro. „Nu a fost decât o discuţie la camera preliminară. Încă nu s-a intrat pe fond. Nu am absolut niciun fel de declaraţie de făcut la un dosar aflat pe rol“, a declarat Ciurel. Niciun alt inculpat nu a mai fost prezent la proces.

Ciurel a încercat la acest termen să scape de sechestrul asupra bunurilor sale, impus de DNA pe 15 septembrie 2014. Judecătorii au respins contestaţia lui Ciurel. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Ciurel Laurenţiu - Dan împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă prin ordonanţa nr.122/P/2012 din 15 septembrie 2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă“, se arată în decizia Curţii.

Potrivit DNA, prejudiciul săvârşit de Ciurel asupra companiei energetice este de peste 80 de milioane de lei, iar prejudiciul total al inculpaţilor este estimat la 5,6 milioane de euro.

Acuzaţii grave

Ciurel este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, acuzaţii similare fiind formulate și la adresa foștilor directori de la CE Turceni, Dumitru Cristea şi Octavian Graure.

Ponta şi Şova au încercat să se apere inclusiv de la tribuna parlamentului, unde au explicat că au făcut contracte girate de liberalul Atanasiu – şeful AVAS, iar la fel ca ei a făcut şi actuala şefă a PNL, Alina Gorgiu. ”Dacă cumva le-a uitat doamna consiler-avocat Gorghiu, am în faţă aşa: contract Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 25.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 10.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 6.000 de euro, plus TVA. (...) Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 15.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 10.000 plus TVA. (...) Sunteţi cam scumpă, doamna Gorghiu", a spus Ponta, la dezbaterea moţiunii de cenzură prin care i se cerea demisia de către opoziţie.

În replică, Gorghiu vine şi cere să fie controlată de orice instituţie a statului, arătând că nu îi este teamă de Justiţie.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: