Cireșele
Cireașa crudă, fără sâmburi, conține vitamina A, C și K, folați, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fibre. Conținutul său de pigmenți antocianici, un antioxidant puternic, face ca absorbția vitaminei C să fie mult mai bună. Are un conținut mediu de 15% glucide, ceea ce o transformă în cel mai energetic fruct roșu.
Studiile conduse pe animale au evidențiat un efect antiinflamator al cireșelor și o eficiență crescută în prevenirea artritei reumatoide.
Când pot introduce cireșele în alimentația copilului?
Cireșele pot fi introduse în alimentația copilului începând cu vârsta de 8 luni. Totuși este bine ca acest lucru să se facă abia după o discuție cu medicul pediatru care vede copilul și după o informare temeinică asupra subiectului.
Coaja cireșei este mai greu de digerat și de aceea la început este bine să pasați fructele.
Cum alegem cireșele?
Cireșele sunt pe cât de frumoase pe atât de sensibile. De la cules și până la consum ele pot rezista, în stare bună, maximum 3 zile. Trebuie însă ținute la loc răcoros și consumate cât mai repede.
Culoarea mai închisă este un indiciu că cireașa este mai coaptă și mai dulce.
Orice intervenție asupra cireșei aduce schimbări la nivel celular, de aceea dacă vreți să le conservați alegeți o variantă în care ele rămân întregi.
Din păcate cireșele sunt unul dintre alimentele cele mai afectate de pesticide. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza faptului că sunt alimentul preferat al unei specii de fluturi care își depun larvele în ele. Ideal ar fi să cumpărăm cireșe din culturi ecologice sau dacă nu, să evităm acel carton cu “Cireșe fără viermi”. Deși incredibil, se pare că celelalte sunt mai sănătoase.
Cireașa crudă, fără sâmburi, conține vitamina A, C și K, folați, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fibre. Conținutul său de pigmenți antocianici, un antioxidant puternic, face ca absorbția vitaminei C să fie mult mai bună. Are un conținut mediu de 15% glucide, ceea ce o transformă în cel mai energetic fruct roșu.
Studiile conduse pe animale au evidențiat un efect antiinflamator al cireșelor și o eficiență crescută în prevenirea artritei reumatoide.