Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Ciolacu Junior vrea un altfel de "cultură" în Gorj

Noul şef al Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Gorj vrea să transforme radical sediul instituţiei. Pompiliu Ciolacu Junior şi-a intrat în pâine deşi este unul dintre cei mai tineri şefi de deconcentrate din judeţ. El spune că toată lumea care îl vizitează la birou îi reproşează bezna din clădire, Direcţia de Cultură având sediul în centrul oraşului, în spaţiul în care a fost amenajat iniţial pentru fosta bancă Bancorex. Ciolacu Junior spune că vrea să deschidă la parterul clădiri spaţii pentru expoziţii, în care elevi sau meşteri populari să îşi prezinte gratuit realizările. Direcţia de Cultură ar vrea, în schimb, o taxă de 100 de lei care să poată fi achitată inclusiv în produse pe care instituţia să le ofere ulterior ca premii la diferite competiţii. Noul director vrea să implice însă parlamentarii de Gorj în modificarea cadrului legal pentru că, în prezent, Direcţia de Cultură nu are voie să încaseze niciun leu în afara taxelor pe care le percepe pentru avizele emise.
 "Acum vreau să-i mobilizez pe parlamentari, până în alegerile prezidenţiale că apoi cine ştie ce mai e, ce interese or mai fi. Ei trebuie să modifice legislaţia şi să ne dea posibilitatea să ne facem rost de fonduri pentru că putem face aşa ceva. Sediul acesta din centrul oraşului e pe Calea Eroilor, dar toată lumea mă întreabă dacă fac ceva cu el că e întunecat, rece. Le-am spus în glumă unor prieteni că pot să îşi aducă aici copii dacă nu sunt cuminţi să le spună că aici stă Bau-baul. Vreau să amenajez un spaţiu pentru meşterii populari, pentru Arta Casnică Tismana care e ceva pentru judeţul acesta, şi să poată inclusiv copii talentaţi să expună aici. Vreau să ştie lumea că aici găseşte un costum autentic gorjenesc, nu un kitch, dar asta va necesita o perioadă de timp", spune Ciolacu Junior.
 Noul director vrea să amenajeze şi un punct de informare a turiştilor, mai ales că instituţia pe care o conduce îşi are sediul pe Calea Eroilor, între Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit. Supărarea cea mare a acestuia e dată de faptul că Gorjul e încă văzut la Bucureşti ca o parte din Valea Jiului, Ciolacu spunând că prin cultură şi turism vom putea scăpa de imaginea de zonă minieră. "Vreau să întocmim cât mai repede lista cu monumente din Gorj şi fiecare monument să îl asociem cu obiectivele turistice. Avem 115 lăcaşuri de cult din lemn, avem mai multe decât Maramureşul, dar toţi turiştii ştiu că în Maramureş sunt cele mai multe pentru că ei s-au promovat. Noi suntem încă zona aceea minieră, suntem Valea Jiului, iar despre lucrurile astea nu vorbeşte nimeni. Trebuie să facem ceva pentru a schimba percepţia oamenilor asupra judeţului, pentru că avem şi alte alternative la minerit şi energie. Sunt bune şi aceste domenii, vreau chiar să deruleze câteva contracte mici cu complexurile energetice şi cu Societatea Lignitului, însă trebuie să facem mai mult pentru a schimba imaginea judeţului", declară Ciolacu Junior.
 


Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: