Cine este tânărul care l-a împușcat în ureche pe Donald Trump!

FBI l-a identificat pe suspectul care a tras asupra fostului președinte american Donald Trump. Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania,  este suspect în tentativa de asasinare, care a avut loc sâmbătă, asupra fostului preşedinte american, la un miting de campanie.

Suspectul a fost împuşcat şi ucis de Secret Service la câteva secunde după ce ar fi tras focuri de armă spre o scenă unde Trump ţinea un discurs la Butler, Pennsylvania, a anunțat  Reuters. FBI a declarat că lucrează pentru a determina motivul atacului, în care un participant la miting a murit şi alţi doi spectatori au fost grav răniţi. 

Registrele alegătorilor din Pennsylvania arată că Crooks era republican înregistrat. Viitoarele alegeri de la 5 noiembrie ar fi fost primele în care Crooks ar fi fost suficient de mare pentru a vota la un scrutin prezidenţial.

Crooks locuia la o distanţă de aproximativ o oră de locul în care a avut loc atacul în Butler. Tatăl lui Crooks, Matthew Crooks, în vârstă de 53 de ani, a declarat pentru CNN că încearcă să-şi dea seama ce s-a întâmplat şi că va aştepta până când va discuta cu forţele de ordine înainte de a vorbi despre fiul său.

Oamenii legii au declarat sâmbătă că Crooks nu avea cu el niciun document de identificare la locul atacului şi a trebuit să fie identificat folosind alte metode.

Imediat după ce a fost lovit, candidatul la președinția SUA a fost acoperit de agenții Serviciilor Secrete și a părăsit scena strigând la mulțime să nu se teamă, ci să lupte.

Al 45-lea președinte din istoria SUA, Donald Trump, a avut prima reacție, după ce a fost ținta unui asasinat în timpul mitingului electoral din Pennsylvania.  „Vreau să mulţumesc US Secret Service şi tuturor forţelor de ordine pentru răspunsul lor rapid la împuşcăturile care tocmai au avut loc în Butler, Pennsylvania. Cel mai important, vreau să transmit condoleanţele mele familiei persoanei care a fost ucisă la miting şi, de asemenea, familiei unei alte persoane care a fost grav rănită.

Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în ţara noastră. Nu se ştie nimic în acest moment despre atacator, care este acum mort. Am fost împuşcat cu un glonţ care a străpuns partea de sus a urechii mele drepte. Am ştiut imediat că ceva nu era în regulă când am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea. Am sângerat mult, aşa că am realizat atunci ce se întâmpla. Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a transmis Donald Trump, pe Truth Social.

Galerie foto


Vizualizări: 5,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: