Cinci beneficii utile ale unei asigurări de călătorie în străinătate

Poză de Eva Darron pe unsplash.com


Călătoria în străinătate a încetat de ceva vreme să fie o excepție, tot mai mulți români alegând să viziteze o altă țară, fie în interes de serviciu, fie pentru petrecerea unor sejururi în scop turistic. O astfel de deplasare vine și cu unele provocări ce pot umbri plăcerea, printre ele numărându-se și posibilitatea apariției unui eveniment neplăcut, precum pierderea bagajului, îmbolnăvirea, accidente diverse. O soluție ideală, ce elimină mare parte din aceste riscuri este legată de încheierea unei asigurări de călătorie în străinătate, un instrument cu o utilitate maximă persoanelor de orice vârstă, care se deplasează în orice țară din lume.


Asigurarea de călătorie în străinătate este un tip de poliță specială, pusă la dispoziția persoanelor interesate de către firmele de asigurare, care are rolul de a elimina din stresul ce poate să apară din cauza evenimentelor nedorite și de a oferi posibilitatea efectuării unor călătorii lipsite de neplăceri financiare. Printre firmele de asigurări ce vin în întâmpinarea dorințelor clienților cu astfel de soluții este Asirom.ro. Compania are în portofoliu diverse tipuri de asigurări de călătorie care se adresează persoanelor fizice cu domiciliul și reședința în România, care au vârste cuprinse între o lună și nouăzeci de ani. 


Iată care sunt avantajele unei polițe de acest tip!


 

Poză de JESHOOTS.COM pe Unsplash.com

1. Firmele de asigurare oferă posibilitatea personalizării polițelor în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. Pentru a îndeplini acest scop este posibilă configurarea asigurării ținând cont de necesități, astfel încât rezultatul final să acopere cât mai mult din riscuri. Printre elementele personalizabile se numără tipurile de acoperiri dorite, ce pot varia în funcție de țara de destinație și de scopul călătoriei. Printr-o configurare inteligentă se vor asigura acele elemente care au o probabilitate mai mare de apariție, în acest mod prețul poliței fiind unul accesibil.
2. O problemă de care se lovesc românii ce călătoresc în străinătate este cea a petrecerii unui eveniment nedorit într-un moment în care este dificil să intre în contact cu autoritățile sau cu persoane care să le ofere informații suplimentare. Prin încheierea unei polițe de asigurare de călătorie în străinătate, clienții beneficiază de asistență permanentă din partea unui personal bine pregătit, atât prin intermediul unui apel la call center, cât și prin intermediul mesajelor de tip e-mail.
3. Pierderea și întârzierea bagajului sunt evenimente ce pot umbri o călătorie. Lipsa obiectelor personale este considerat un mare neajuns, pierderile financiare putând fi semnificative. Prin încheierea unei polițe pentru călătorii în străinătate se obține și asigurarea bagajului personal. În cazul în care ajunge la destinație mai târziu față de pasageri sau este pierdut, persoana asigurată va fi despăgubită în conformitate cu pierderile suferite.
4. Polițele moderne de asigurare oferă posibilitatea de a beneficia de avantajele tehnologiei moderne. Un astfel de beneficiu este legat de transformarea poliței într-un wallet card ce poate fi salvat pe un dispozitiv mobil, în acest mod toate informațiile necesare fiind la dispoziția clientului în orice moment.
5. Multe firme de asigurări permit încheierea unei polițe de tip multitrip pentru o perioadă de un an, ceea ce dă voie la realizarea mai multor călătorii, fără să fie nevoie să se semneze de fiecare dată asigurarea.

În concluzie, românii care călătoresc în străinătate se pot pune la adăpost financiar față de numeroase riscuri prin apelarea la soluția asigurării pentru călătoria în străinătate pusă la dispoziție de firmele ce activează în România. 

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: