Chirie de cinci ori mai mare pentru locuințe cu veceu în curte

Plătesc chirie ca la oraș, dar nu au nici măcar apă potabilă și toalete în apartamente. Este vorba de locatarii blocului de la Alimpești, pentru care administrația locală a stabilit o chirie de 250 lei pe lună, începând cu luna septembrie. Asta în condițiile în care în momentul de față valoarea chiriei este de cinci ori mai mică. Nu toți consilierii locali au fost de acord cu această majorare.

În blocul cu două etaje de la Alimpești locuiesc șase familii. Pentru cea mai mare parte dintre acestea, autoritățile locale au decis majorarea cuantumului chiriei, începând cu luna viitoare, de la 50 de lei/lună la 250 lei/lună. Cam cât plătesc familiile tinere din Târgu Jiu care stau la blocurile tip ANL. Numai două din cele șase familii vor plăti în continuare chiria nemajorată, fiind vorba de cazuri sociale.

Apartamentele din acest bloc nu sunt racordate nici la rețeaua de apă, dar nici la cea de canalizare. Astfel, locatarii sunt nevoiți să folosească o toaletă din lemn, improvizată în apropierea imobilului. Decizia primarului Dan Floarea de a tripla cuantumul chiriei l-a enervat la culme pe consilierul local PMP Leonida Belgher. ”Din păcate consilierii PSD și PNL au ridicat mâna împotriva acestor cetățeni. Cum să plătești o sumă așa de mare în condițiile în care stai la bloc și ai toaleta insalubră în curte? Și blocul e un ghetou! Rușine să vă fie și să dea bunul Dumnezeu să aveți parte de un apartament în acel ghetou, fără apă și fără toaletă”, le-a transmis Leonida Belgher colegilor din Consiliul Local care au avizat proiectul.

Primar: Locatarii trăiesc ca în evul mediu

Chiar dacă știu situația familiilor care locuiesc în acest bloc, autoritățile locale din Alimpești au mers înainte cu demersul de majorare a chiriei. Primarul Dan Floarea a explicat că din banii pe care îi vor colecta de la locatari vor face investiții pentru a le asigura condițiile necesare de trai. ”Se specifică clar în hotărâre că banii vor fi cheltuiți pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit. În special pentru branșarea la apă și canal. Nu există legătură. Oamenii pur și simplu trăiesc ca în evul mediu. Am considerat că și cu aportul dânșilor, și cu ce vom putea și noi să ajutăm, încet, încet să venim pe linia de plutire. Apa și canalul măcar să le asigurăm, plus că avem țigla pentru înlocuirea acoperișului, rămasă de la căminul cultural de la Sîrbești, care a fost reabilitat”, a explicat primarul comunei Alimpești.

Vizualizări: 3,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: