Cetăţenii vor avea nevoie de un aviz pentru a comercializa porcii în perioada sărbătorilor

Persoanele fizice care cresc porcii în propriile gospodării vor putea să îi valorifice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit informaţiilor oferite de către DSVSA Gorj, cetăţenii vor avea nevoie de un aviz obţinut de la medicii veterinari. 

Directorul DSVSA Gorj, Florin Gorcea, anunţă că porcii se vor putea comercializa pe baza unor documente: „Carnea de porc se comercializează după un control sanitar veterinar. Este vorba despre sacrificarea porcilor, cetăţenii şi crescătorii care vor să îşi sacrifice porcii pentru consumul tradiţional cu ocazia sărbătorilor de iarnă. S-a indus în opinia publică că nu se mai pot comercializa porcii in viu, ci numai pentru consum propriu. Nu este aşa. Se pot comercializa porcii în viu, cu condiţia să fie examinaţi din punct de vedere sanitar venterinar antemortem şi postmortem sau dacă sunt vânduţi în viu, cu documente de la medicul veterinar, printr-un examen clinic, în care se stabileşte dacă este sănătos sau nu, pentru a preîntâmpina răspândirea PPA”, a declarat acesta pentru ziarul Pandurul.

Florin Gorcea spune că medicii sunt pregătiţi şi că cetăţenii vor fi anunţaţi cu privire la aceste aspecte necesare, în perioada imediat următoare: „Medicii veterniari sunt pregătiţi, examinează, au făcut treburile acestea şi până acum, există o oarecare orientare de bun augur profesională încât noi să avem un control cât mai apropiat de perfecţiune în ceea ce priveşte mişcarea animalelor, ca să putem stăpâni, împreună cu crescătorii, cu autorităţile celelalte implicate în fenomen, răspândirea PPA. Este un efort comun. Cetăţenii trebuie să înţeleagă faptul că medicul veterinar este un prieten, nu este un duşman. Nimic separat nu se poate face, ci numai în spirit de echipă”.

Vizualizări: 2,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: