Centrul social a salvat o clădire, oamenii tot la câmp. Primar: La noi la țară știm cu toții că oamenii nu prea au timp de relaxare

Au făcut o investiția doar pentru a salva o clădire lăsată în paragină, dar și cu speranța că în viitor îi pot schimba destinația și va devenii utilă comunității. Este vorba de un centru social făcut de autoritățile din Alimpești pentru bătrânii satului, deși chiar edilul susține că oamenii nu au timp de recreere din cauza muncii.

Investiția făcută degeaba, cel puțin pentru următorii cinci ani, este finanțată prin AFIR și se ridică la aproximativ 450.000 de lei. Chiar dacă poate nu va fi folosită niciodată în scopul pentru care a fost făcută, adică centru social pentru bătrânii comunei, edilul din Alimpești se bucură că a salvat o clădire aflată în paragină și care nu a costat deloc puțin.

”Am reușit să finalizăm centrul social pentru bătrâni din satul Sârbești. Este vorba de reabilitarea unei clădiri mai vechi, foarte degradată, cu o vechime de peste 30 de ani în care a funcționat cândva primăria. Investiția este aproape gata, mai avem de adus dotările, iar aici o să avem un loc de recreere pentru bătrânii comunei, care pot veni aici în timpul zilei să socializeze”, a declarat primarul din comuna Alimpești, Victor Drăgulescu.

Deși este convins de faptul că investiția este făcută degeaba, aici ar trebui să fie angajate 5 persoane. Nici nu a fost finalizată bine investiția și edilul se gândește să-i schimbe destinația după cinci ani, așa cum prevede legislația.

”Nu știu ce să vă spun dacă vor veni bătrânii aici. Asta rămâne de văzut. Știți cum este la țară, oamenii sunt ocupați cu muncile agricole, nu prea au timp de relaxare. A fost o oportunitatea pentru a salva clădirea și am zis să profităm. Oricum după 5 ani îi puteam schimba destinația. Proiectul prevede și angajarea a cinci persoane, dar să vedem cum va fi, dacă vor veni oameni. La noi, la țară, știm cu toții că oamenii nu prea au timp de relaxare, sunt ocupați cu munca la câmp”, a mai spus edilul din Alimpești.

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: