Cel mai sănătos fruct este sărac în calorii, dar bogat în fibre

Cel mai sănătos fruct a fost desemnat în urma unor analize privind conținutul acestuia, numărul de calorii și beneficiile pentru sănătate. Conform specialiștilor, afinele sunt cel mai sănătos fruct pe care îl putem consuma.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea bolilor recomandă adulților să consume aproximativ 400 de grame de fructe în fiecare zi.  Afinele au multe fibre, care dau senzația de sațietate pentru un interval mai lung de timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn sau întârzie deteriorarea celulelor.

Din punct de vedere cognitiv, există o mulțime de beneficii în ceea ce privește memoria și unele studii arată beneficii cardiovasculare sau compuși care luptă împotriva cancerului, susțin specialiștii.

Pentru a păstra afinele proaspete, aveți nevoie de frigider, în caz contrar, ele fiind bune de mâncat doar 3-4 zile.

Puteți prelungi termenul de valabilitate astfel: selectați fructele astfel încât să nu conțină resturi, fructe deteriorate sau prea coapte. Nu este necesară spălarea afinelor. Pregătiți un recipient mic și curat, găurit în prealabil, pentru aerisire, însă nu folosiți unul confecționat din metal. Afinele sunt capabile să reacționeze cu acest material și să decoloreze. Puneți un prosop de hârtie îndoit în patru straturi pe fundul recipientului, fiind utilizat pentru a absorbi umezeala, care rămâne adesea pe boabe, prevenind mucegaiul. Puneți afinele în frigider, însă nu setați o temperatură prea joasă pentru că poate afecta fructele. De asemenea sertarul pentru fructe nu este potrivit: cel mai adesea, există un nivel ridicat de umiditate și o ventilație prea slabă. Acești factori pot accelera formarea unui strat de mucegai pe afine.

Cele mai potrivite zone din frigider pentru fructe sunt rafturile de pe mijloc și cele de jos. Astfel, afinele pot fi depozitate pentru 10 zile.

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: