Laborator de angiografie privat în Spitalul Județean

S-au obținut avizele pentru funcționarea unui laborator de angiografie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Echipamentele au fost aduse de o firmă care a câștigat licitația organizată la nivelul instituției medicale.

Subiectul este controversat, fiind medici care afirmă că nu era necesar un astfel de parteneriat cu o firmă privată. Medicul Claudiu Soare susține că investigațiile puteau fi făcute și cu un computer tomograf.

”Serviciile de angiografie au fost contractate în urma organizării unei licitații publice, câștigătorul fiind declarat in funcție de prețul cel mai mic oferit.  În vederea inițierii licitației, s-a stabilit valoarea estimată în baza ofertei primite în urma publicării în SEAP a anunțului de consultare a pieței. Societatea câștigătoare a acordului cadru a fost stabilită în urma finalizării licitației publice deschise organizată prin intermediul SEAP. Firma câștigătoare a fost cea care a suportat cheltuielile în ceea ce privește modernizarea și dotarea spațiului în care va funcționa Laboratorul de Angiografie.  Au fost efectuate lucrări ample de modernizare, a fost schimbată instalația electrică, Laboratorul a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație, performant”, a transmis managerul Dumitru Vienescu, pentru Pandurul.

Medicul Soare este de părere că prețul este ridicat, existând și alte variante mai accesibile.

Reprezentanții spitalului spun că aceste costuri variază în funcție de ofertele accesate de unitățile medicale, existând spitale în care decontările pentru aceste investigații sunt mult mai mari.

”Pentru spațiul utilizat, firma plătește chirie lunară și contravaloarea utilităților către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Când va demara activitatea medicală, firma va aduce personalul medical necesar, medici și asistente medicale. Investigațiile vor fi cu titlu gratuit pentru pacienți, iar ceea ce va achita unitatea medicală către firmă a fost stabilit, așa cum spuneam, în baza unei licitații publice. În primul an, valoarea unei coronarografii va fi de 2125 lei, iar pentru pacienți procedura va fi gratuită. De asemenea, potrivit contractului cadru încheiat, firma va oferi lunar, cu titlu gratuit către unitatea medicală, patru coronarografii și o angioplastie cu un stent”, a mai spus Dumitru Vienescu.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: