Ce va urma la Pandurii după procesul de marţi
Încheierea procesului de reorganizare a clubului şi ieşirea din insolvenţă sunt acum principalele probleme pe care clubul de fotbal de tradiţie al Gorjului le are de rezolvat. Acest lucru trebuia spus clar înainte de a se vorbi de un obiectiv de promovare stabilit cu mult curaj chiar în acest sezon în care clubul avea probleme mult mai grave de rezolvat decât promovarea într-un eşalon superior.
Clubul Pandurii se află în insolvență de la finalul anului 2016, un an mai târziu retrogradând din Liga 1 pentru că nu mai avea nici bani şi nici jucători. Acum cei de la Pandurii aşteaptă data de 31 mai pentru a afla care va fi calea de urmat pentru rezolvarea principalelor probleme. Fostul preşedinte Marin Condescu, acum în calitate de creditor la Pandurii, cunoaşte foarte bine situaţia clubului în acest proces de reorganizare şi crede că Pandurii poate rezolva problemele dar într-o perioadă mai lungă de timp decât s-a stabilit iniţial. „Din data de 31 martie clubul este la dispoziţia judecătorului sindic iar din punct de vedere al spiritului legii insolvenţei, care dă o şansă celui care este în dificultate, şi aceasta este situaţia clubului Pandurii, poate acest club să îşi rezolve toate problemele, într-adevăr, într-o perioadă mai lungă de timp din cauza problemelor care au apărut cu acele cereri de faliment”, a precizat Condescu la Radio Infinit explicând cum se pot rezolva problemele de la masa credală unde s-au înscris unii jucători şi antrenori care şi-au luat banii prin cesiuni de creanţe şi îi mai cer încă odată de la club: „Mai întâi va trebui modificat tabelul de creanţe şi scoşi clar de acolo banii care sunt declaraţi în plus de către jucători sau antrenori la masa credală. Şi trebuie ca, printr-o hotărâre judecătoarească, şi în urma unei expertize contabile, care deja s-a aprobat de către Comitetul Creditorilor, să fie date jos acele sume. Pentru că este inadmisibil să te lupţi ani de zile să obţii banii de la membri asociaţi şi să îi dai cuiva care nu este îndreptăţit să îi ia sau care i-a luat odată şi apoi s-a înscris a doua oară să îi ceară. Dar acest lucru se va întâmpla numai în urma unei expertize contabile care să clarifice toate aceste aspecte. Iar banii care, deşi s-a crezut prima dată când s-au făcut înscrieri la masa credală că sunt mai mulţi, în urma hotărârilor comisiilor de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, sau la TAS şi la FIFA, au fost diminuaţi. După aceea se va începe să se plătească banii de la masa credală către creditori, pentru că datoriile curente aproape toate sunt plătite, în jur de 90%. Şi atunci, în spiritul legii insolvenţei judecătorul va analiza şi va spune dacă acest club, care este de interes local, regional şi naţional, şi are o foarte mare componentă socială dar are şi foarte mulţi oameni care îi urmăresc activitatea şi cred în această, poate ieşi din insolvenţă”.
Fostul preşedinte consideră că aceşti paşi pot fi făcuţi în perioada care urmează şi apoi se pot face plăţile către creditori, acesta fiind un prim pas către ieşirea din insolvenţă.