Ce rezultate au obținut liceenii de la „Arte” la olimpiadele naționale

Mai mulți elevi de la Liceul de Arte, din Târgu Jiu, au obținut premii importante la mai multe olimpiade naționale. La Olimpiada de Arte Vizuale și Arhitectură, de exemplu, probele nu au fost deloc ușoare. Una dintre acestea a fost realizarea unui desen figurativ după un model viu, în tehnica grafitului. 

Competițiile au avut loc, la finalul lunii trecute. În Piatra Neamț, de exemplu, s-a desfășurat faza națională a Olimpiadei de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor. "Ca și în anii precedenți, s-a reușit performanța de a urca pe podium unul dintre elevii Liceului „Constantin Brăiloiu”. Este vorba despre Gunici Adelina Frăguța, din clasa a XI-a, care a obținut Mențiune la specializarea „Grafică”. Pentru acest succes, merită felicitări atât ea cât și coordonatorii săi: prof. Cristina Cioplea și prof. Cătălin Negrea (atelier) și îndrumătorii săi, prof. dr. Ana Daria Haidău (istoria artelor) și prof. Daniel Șerban (cromatic).  Menționăm că acest concurs a fost deosebit de complex. La prima probă, elevii au trebuit să realizeze un studiu academic (desen figurativ) după model viu, în tehnica cărbunelui ori a grafitului, în funcție de specializare. 

Rezultate excelente au obținut și elevii de la specializarea muzică, la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale pentru învățământul liceal de la Craiova, din perioada17-21 aprilie: Premiul II, Fudulache Giulia (clasa a XI-a, MVTR), coordonată de prof. Nicoleta Lăcătușu, Premiul III, Pârjol Elena Cristina (clasa a XII-a, MVTR), coordonată de prof. Emil Lăcătușu și Premiul III, Șain Amer Constantin (coordonator - prof. Constantin Bugă). Elevul Lunceanu Octavian (coordonat de prof. dr. Dumitru Pasăre) a obținut Mențiune la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, pentru învățământul gimnazial (în perioada 25-27 aprilie), de la Suceava.

La Olimpiada Națională de Arta Actorului, organizată la Târgu Jiu în perioada 28 aprilie - 2 mai, de către Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, au urcat pe podium elevii liceului „Brăiloiu” de la specializarea arta actorului: Premiul III, Cercelaru Timotei (clasa a XI-a) și Mențiune, Coleff Ingrid (clasa a Xl-a), coordonați de prof. Enache Georgiana”, a transmis unitatea de învățământ.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: