Ce pierderi estimează CE Oltenia la jumătatea anului

Urmează un nou an pe care Complexul Energetic Oltenia îl va încheia tot pe pierdere. Prețul ridicat al certificatelor de dioxid de carbon este cel pe care dau vina oficialii companiei pentru situația economică foarte grea pe care o traversează. În decembrie, oficialii companiei estimează că vor fi înregistrate pierderi de aproape 800 de milioane de lei.

Situația financiară le-a fost prezentată și liderilor de sindicat la ultima întâlnire. În două săptămâni, oficialii companiei energetice speră să fie semnat și actul adițional la contractul de muncă al minerilor și energeticienilor. “În luna martie, nu s-au finalizat negocierile apărând starea de urgență. S-a convenit să revenim la discuții după starea de urgență pentru că a rămas o sumă ce trebuie distribuită salariaților. Vom avea noi discuții și săptămâna viitoare până când semnăm actul adițional. Îl vom semna în cel mult două săptămâni”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

Cât privește pierderile, Burlan a calculat că se vor ridicat la aproape 800 de milioane de lei. Deja, estimările sunt că se apropie de 500 de milioane de lei în acest moment.  „Am prezentat situația economică a companiei, situația reală a societății. Nu este una favorabilă, fiindcă vedeți care este situația. Au fost cauze, în primul rând datorită prețului la CO2, care ne dezavantajează. A venit și această situație cu Covid 19 care a făcut să scadă consumul de energie. Am avut o producție medie orară de 500 de Mw. Producția pe primele șase luni este în jur de 4 twh. Producția pe 2020, prognozată, va fi de aproape 10 twh. Pierderile sunt prevăzute pe total anul 2020 de 800 de milioane de lei”, a mai spus Burlan, la Tele3.

Cifrele oficiale la jumătatea anului vor fi cunoscute peste câteva săptămâni.

Vizualizări: 2,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: