CE Oltenia nu riscă insolvența din cauza clubului Pandurii

Complexul Energetic Oltenia a emis joi un comunicat de presă în care susține că nu există riscul intrării în insolvență din cauza banilor pe care îi datorează clubului de fotbal Pandurii. Ipoteza a fost lansată în presa centrală de Gheorghe Piperea, specialist în probleme economice.

Piperea a vorbit pentru B1 TV despre riscul intrării CE Oltenia în insolvență din cauză că Pandurii poate executa compania pentru suma de 1,4 milioane de euro. ”Pe rolul Curții de Casație s-a luat în pronunțare astăzi, Compania Energetică Oltenia a cerut suspendarea executării, executare care a început-o echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu pentru suma de aproape un milion patru sute de mii de euro. În pledoaria Companiei Energetice Oltenia pentru această suspendare în fața Curții de Casație s-a spus inclusiv că dacă nu se obține această suspendare vor fi scandențe anticipate de la bănci, vor fi complicații cu plățile de la Fisc care de asemenea sunt eșalonate și practic va ajunge în insolvență. Legea spune că din momentul în care ai intrat în insolvență ai 30 de zile la dispoziție pentru a cere să fii pus sub protecția tribunalului, iar acestea se calculează de la data la care s-a pus poprire pe conturi. De altfel situația de la Compania Energetică Oltenia este foarte delicată, în afară de faptul că sunt credite la banci care s-au rostogolit, în afară de faptul că sunt eșalonări de datorii fiscale care s-au tot rostogolit, există și acea suma de 1,4 miliarde de lei care trebuie să fie achitată pentru a cumpăra certificatele CO2 de către CEO, sumă pe care sperau să o obțină printr-un ajutor de stat. Din câte știu eu acest ajutor de stat nu a fost aprobat pentru că el trebuie să fie aprobat de către DG Competition de la Comisia Europeană. De vreme ce nu s-a acordat până acum nici nu se va acorda în curând. Pentru o astfel de decizie este nevoie de un guvern plin cu mandat legitim și nu de un guvern interimar. Nu cred că se va vota mai devreme de ianuarie 2020 un alt guvern”, a spus Gheorghe Piperea.

CE Oltenia a reacționat la aceste afirmații, amintind pe de o parte că a suspendat provizoriu executarea silită. Pe de altă parte, compania arată că suma de 1,4 milioane de euro nu o poate aduce în pericol de insolvență. “Valoarea de 1,4 milioane euro reprezinta sub 3% din incasarile lunare ale CE Oltenia. Prin urmare, o astfel de suma nu poate implica inghetarea conturilor companiei, respectiv nu poate genera o cerere de insolventa a acesteia. Este de dorit ca cei care prezinta in spatiul public pareri personale asupra situatiei unei companii sa se documenteze in prealabil si sa transmita informatiile in conformitate cu realitatea”, a fost reacția companiei.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: