CE Oltenia, asociere cu investitori privați pentru grupurile pe gaze

Complexul Energetic Oltenia ar putea intra în asociere cu investitori privați pentru realizarea viitoarelor grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. Acționarii au pe ordinea de zi a ședinței din 1 iulie un punct privind „Aprobarea oportunității înființării SPVs/ societăți mixte și a declanșării procedurilor necesare în vederea pregătirii documentațiilor aferente care să susțină fezabilitatea asocierii“.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a spus zilele trecute la Accent TV că poate fi nevoie de o revizuire a planului de restructurare. “În condițiile în care nu mai putem folosi cota de fonduri europene pentru trecerea pe gaz a termocentralei Turceni, cu un grup, a termocentralei Ișalnița în totalitate și a termocentralei Craiova II, în totalitate, până în 2024, lucrurile trebuie revizuite. Că discutăm despre parteriat public-privat, nu știu, dar revizuiri trebuie făcute”, a spus Rușeț.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vorbea acum câteva zile despre interesul unor investitori pentru CE Oltenia. “La fel, la Complexul Energetic Oltenia avem interes din partea unor companii străine să vină să tehnologizeze şi să pună gaz în locul cărbunelui. Deci este un interes destul de mare vizavi de aceste locaţii strategice, nu pentru a fi demolate. Vrem să punem alte capacităţi de producere a energiei electrice”, a spus ministrul.

Complexul Energetic Oltenia are în plan să facă două grupuri pe gaze la Ișalnița și Turceni, dar și opt parcuri fotovoltaice. Centrala Craiova II ar trebui externalizată până în 2023.

Vizualizări: 2,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: