Ce firmă va finaliza lucrările la stadionul din Târgu Jiu
O singură firmă a depus oferta pentru realizarea restului de lucrări care trebuie efectuate la Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 4 luni, dar cel mai probabil acestea vor începe când va trece sezonul rece.
Conform primarului Marcel Romanescu, ACI Cluj a fost singura societate care a venit cu o ofertă, deşi caietul de sarcini a fost achiziţionat de mai mulţi constructori. Este vorba de aceeaşi firmă care a realizat şi lucrările din proiectul iniţial. „Urmează ca acea comisie constituită la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii să se întrunească şi să ia o decizie. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 4 luni. Din punctul meu de vedere, fiind lucrări pe exteriorul stadionului, nu se vor putea apuca în luna noiembrie-decembrie. Ar însemna ca în februarie-martie să se apuce de lucrări, astfel încât în mai-iunie să le finalizeze”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.
Cinci milioane de euro vor fi cheltuite pentru aceste lucrări, bani alocaţi în septembrie de Ministerul Dezvoltării.
O serie de lucrări vor fi refăcute
Stadionul din Târgu Jiu a intrat în modernizare în vara anului 2015, iar lucrările ar fi trebuit să dureze 18 luni. Până acum, în stadionul de la Târgu Jiu s-au investit 21 de milioane de euro, bani de la Guvern, plus încă două milioane de euro, partea municipalităţii.
O serie de lucrări trebuie însă refăcute. Un exemplu ar fi canalizarea pluvială, care a fost concepută astfel încât să se scurgă în canalul din Bd. Constantin Brâncuşi. După ce a fost finalizată, cei de la Aparegio au trimis o notificare şi au spus că respectiva canalizare nu are capacitatea de a prelua apele pluviale de la stadion, astfel că reţeaua trebuie refăcută, pentru a se scurge direct în Jiu.
Şi zona de acces în stadion va fi schimbată. Bani frumoşi vor fi cheltuiţi şi pentru refacerea pistei de atletism. „În studiul de fezabilitate iniţial s-a prevăzut refacerea pistei de atletism parţial, doar în zonele de intervenţie pentru realizarea altor lucrări. Ulterior, urmare a consultărilor cu reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism şi ai IAAF, în vederea omologării pistei de atletism, a rezultat ca fiind necesare lucrări de refacere a acesteia în totalitate, incluzând şi zona de obstacole, săritură în lungime, săritura cu prăjina, aruncare disc/ciocan etc“, scrie în nota de fundamentare.