Cazul polițistului pedofil, preluat de Parchetul General
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 susține că agenții Secției 18 Poliție au ascuns calitatea de polițist a lui Eugen Stan și au propus clasarea unei plângeri depuse împotriva lui de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.
Într-un comunicat transmis miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 oferă detalii în legătură cu un caz de agresiune sexuală din decembrie 2016, în care victima l-a indicat pe Eugen Stan ca fiind agresorul.
Procurorii arată că, la data de 10 decembrie 2016, la Secția 18 Poliție a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar polițiștii au dispus în aceeași zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.
În cursul urmăririi penale, polițiștii de la Secția 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracțiunii.
Procurorii susțin că, în procesul-verbal încheiat de Secția 18 Poliție, a reieșit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos și nefuncțional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu știe să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.
Parchetul arată că agenții de la Secția 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de polițist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii.
Ulterior, după repartizarea dosarului la procuror cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 s-a înregistrat adresa emisă de către DGPMB - Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privindu-l pe Eugen Stan.
„Procurorul de caz a dispus emiterea unei adrese către DGPMB - Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliției judiciare, pentru a se stabili competența personală a organului de urmărire penală, conform dispozițiilor legale. În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul DGPMB, s-a dispus de îndată, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secția 18 Poliție la DGPMB - Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză”, mai spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.