Cauzele durerilor de cap la copii
Copiii acuză dureri de cap pe fondul răcelilor, oboselii sau al deshidratării, însă dacă acestea persistă este bine să consultați un specialiști pentru că afecțiunea ar putea fi gravă.
Iată ce pot ascunde durerile de cap:
Dacă copilul are stări febrile, la origini ar putea fi o durere de cap. Dar durerile de cap persistente pot fi puse pe seama unor probleme neurologice. Pentru un diagnostic sigur sunt recomandate examene medicale de specialitate.
Copiii se pot deshidrata foarte ușor, mai ales dacă sunt activi, această stare manifestându-se prin durere de cap.
Durerile de cap mai pot fi cauzate de traumatisme. Loviturile la cap necesită investigații medicale de urgență în cazul celor mici.
Problemele cu ochii sunt depistate de cele mai multe ori după ce apar durerile de cap. Dacă copilul tău acuză dureri de cap, mergi la oftalmolog pentru că acolo ar putea fi răspunsul.
Dacă durerea se manifestă prin junghiuri în zona capului, secreții nazale, stări de agitație și neliniște atunci ar putea fi vorba despre o nevralgie. Acestea se întâlnesc în general la copiii de peste 10 ani.
Durerile de cap însoțite de greață, vărsături, dureri abdominale și sensibilitate la lumină anunță o migrenă, de care pot suferi atât copiii mai mari, cât și sugarii.
În cazul copiilor mici sau sugarilor, durerea de cap este însoțită de lipsa poftei de mâncare, stări de agitație și tulburări ale somnului.
În funcție de gravitatea durerilor, ar putea fi necesar un RMN sau un tomograf.