Cât mai costă lupta la promovare în Liga 2
Echipele din Liga 3 nu se bucură de bugete foarte mari pentru a putea promova, majoritatea fiind mulţumite cu supravieţuirea în acest eşalon. Sunt însă şi echipe susţinute de primăriile locale care investesc sute de mii de euro pentru a putea juca în Liga 2.
CSM Reşiţa, adversar al echipei Pandurii la promovare, este unul dintre cazurile fericite de echipă din Liga 3 care se bucură de un buget nelimitat pentru promovare, primăria din Reşiţa fiind dispusă apoi să ajute la promovarea în Liga 1 a echipei.
Şi CS Hunedoara are șanse mari să promoveze în Liga 2 la finalul campionatului, ținând cont de rezultatele înregistrate până acum în Seria 9, unde după 15 etape are 43 de puncte, dar şi susţinere din partea comunităţii locale.
CS Hunedoara are jucători importanți în lot, cu nume, cunoscuți cel puțin în Liga 2, dar cu toate acestea edilul se laudă că bugetul echipei mari nu e unul atât de consistent deşi este unul bun . Bugetul clubului CS Hunedoara este de aproximativ 500.000 de euro, iar pentru echipa mare este asigurată mai bine de jumătate din sumă, de cel puțin 300.000 de euro.
Ca o comparație, Concordia Chiajna a avut stagiunea trecută, când și-a dorit promovarea din Liga 2 în Liga 1, dar nu a jucat nici în play-off, un buget de 750.000 de euro.
Dorința promovării este evidentă la CS Hunedoara și prin prisma mai multor aspecte evidențiate pe durata acestui sezon. Clubul a achiziționat marca ”FC Corvinul Hunedoara”, investește în imagine, dar are și o comunicare constantă cu fanii, pe care îi ține la curent cu tot ce se întâmplă. CS Hunedoara, pe lângă bilanțul foarte bun al raportului meciuri-rezultate pozitive, are și un golaveraj excelent, de plus 41, 55 de goluri marcate și numai 14 primite. Referitor la cele 43 de puncte adunate până acum, performanța mai este înregistrată de doar două echipe din Liga 3, Progresul Spartac (liderul Seriei 4) și CSM Reșița (liderul Seriei 7).