Cartofi la tavă cu unt și usturoi
Cartofii la tavă reprezintă un mod simplu de a găti cartofi aromați cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi. Rețeta este una rapidă, ușoară și gustoasă
Pentru a prepara cartofi la tavă, cu unt și usturoi aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple.
Ingrediente:
700 grame de cartofi
4 linguri de unt
1 linguriță de cimbru
sare după gust
piper negru (măcinat) după gust
1 lingură de suc de lămâie
2 căței de usturoi
Mod de preparare: Se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius. Se amestecă untul topit cu sare, piper, și cimbru. Tăiați cartofii în felii groase de 2-3 cm. Treceți feliile de cartofi prin amestecul de unt și condimente și puneți-le apoi într-o tavă adâncă, într-un singur strat. Dați la cuptor și coaceți timp de 15 minute pe o parte apoi scoateți tava din cuptor și întoarceți cartofii.
Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie peste cartofi și adăugați și usturoiul tocat. Coaceți apoi în cuptor timp de încă 15 minute.