Carla Tănasie, jurnalist în linia 1: „Este greu să vezi atât de multă suferință“

Carla Tănasie, jurnalist Digi 24 specializat în domeniul medical, este printre cei mai activi ziariști în această perioadă în care lumea întreagă se confruntă cu o pandemie. Tânăra din Gorj vine zilnic cu informații în exclusivitate sau în premieră și a vorbit pentru site-ul culturaladuba.ro  despre  munca  pe care o fac aceşti reporteri de  linia 1.

Munca de teren şi informaţiile culese de reporteri sunt esențiale pentru informarea corectă  a populaţiei, mai ales că sondajele arată că televiziunea este principala sursă de informare în aceste vremuri de adevărat război contra COVID 19.

De mai bine de  o lună, jurnaliştii din linia 1 sunt cei care transmit zilnic ce se întâmplă cu răspândirea noului coronavirus în România, cum ne putem proteja, cum ne putem testa, ce măsuri iau autoritățile de la o zi la alta.

Carla Tănasie este zilnic pe ecranele Digi 24, fie din studiouri, unde este invitată, fie de pe teren, cel mai greu pentru ea fiind acum să vadă atât de multă suferinţă:  „Când sunt evenimente de o amploare atât de mare și de o gravitate la fel de mare, către presă vin foarte multe informații din multe părți. Nu pot să spun că este greu, dar principalul lucru pe care trebuie să îl facă reporterul este să nu pice în capcana acestor informații, care de multe ori sunt false. Trebuie să se asigure că informația finală, care ajunge la televizor, este cea corectă. E un fel echilibristică pe care trebuie să o facem. Până acum, am reușit să nu pic în capcana fake news. Și mai e ceva: este greu să vezi atât de multă suferință. În această perioadă stau foarte mult la serviciu. Îmi calculez orele de somn pentru a face față și a doua zi. E principala preocupare când ajung acasă, să îmi calculez la cât să adorm cel mai târziu și la ce oră să mă trezesc să nu fiu foarte obosită a doua zi. Până acum am reușit. Cu mâncarea… mai puțin. Am slăbit 4 kg în două săptămâni. E un lucru pe care oricum mi-l doream, dar preferam să nu fie din astfel de motive“.

Carla Tănasie a mărturisit pentru sursa citată că se teme pentru familia ei: „Mi-a fost teamă de două lucruri și încă îmi este. Îmi e teamă să nu gafez din cauza oboselii și al doilea lucru care mă înspăimântă este gândul ca cineva din familie să se infecteze cu acest virus. Chiar dacă știu că infectarea nu înseamnă neapărat moarte, am aceasta teamă“.

Jurnalista plecată din Târgu Jiu a spus că la început a fost o comunicare greoaie: „Nu înțelegeau că jurnaliștii mai au și surse și află informații înainte ca ele să devină oficiale. Toată lumea este obosită și gradul de înțelegere este mai mare în această perioadă. Trebuie să luptăm cu toții pentru a trece cu bine peste această perioadă și, indiferent de probleme, autoritățile să fie sincere”.

În ultima perioadă asistăm la o creștere importantă a audienței televiziunilor, semn că televiziunea rămâne o sursă esențială de informare, în special într-o situație de criză, ceea ce face cu atât mai importantă munca acestor oameni.

Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: