Care sunt liberalii promovaţi de Dian Popescu în conducerea PNL Gorj

Componenţa Biroului Politic al vechiului PNL Gorj a fost dată publicităţii de liderii partidului. Din noul birou au fost excluşi primari sau persoane cunoscute în spaţiul public şi locul lor a fost luat de liberali despre care nu au auzit nici membrii de partid. Preşedintele partidului, senatorul Dian Popescu, a explică însă criteriile care au stat la baza selecţiei. Primii 20 sunt oameni care au avut rezultate bune la alegerile prezidenţiale, iar următorii 20 sunt recent promovaţi, după ce în zonele din care provin toţi au plecat la PSD.

Biroul de conducere al vechiului PNL Gorj a fost aprobat pe 18 decembrie şi apar aici câteva schimbări majore. Au ieşit din birou primari precum Vasile Moşoiu de la Drăguţeşti, Dumitru Gîlceavă de la Turceni sau Constantin Bobaru de la Bumbeşti Jiu, dar au fost incluşi primarul Mihai Mazilu de la Cărbuneşti, Ion Iordache, fostul primar de la Turceni, un consilier din Turceni Marius Ioniţoiu, avocatul Călin Vlădoianu, Georgiana Rogoveanu - consilier judeţean sau Mia Paulescu - secretară la partid. Au fost excluşi şi Dragoş Păsărin - consilier judeţean, Mădălin Ungureanu - fost viceprimar la Băleşti, Dorin Vârjan - un liberal cu state vechi.

În schimb, pe lista cu membri în cadrul noului birou politic se regăsesc o mulţime de nume noi. Au căpătat calitatea de membru în BPJ al PNL Gorj: Adrian Dăianu - inginer, Lucian Severineanu- doctor, Dan Dobrotă - profesor universitar, Otilia Nebunu - administrator, Marius Ioniţoiu - consilier local Turceni, Florin Mihai - inginer, Constantin Popescu şi Marian Popescu – inginer, Mihaela Catan - economist, viceprimarul Toma Mărculescu, Negrea Mitică, Viorica Băltăreţu, Niculina Zamifra, etc. Vechiul BPJ al PNL Gorj era compus din 39 de persoane printre care se regăseau şi preşedinţii organizaţiilor de femei, tineret şi studenţilor. Cel nou numără 40, fără reprezentanţii celor trei organizaţii.  

Criteriile după care a fost ales noul BPJ

Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, spune că schimbările din BPJ nu le-a făcut după ureche, ci după nişte criterii. „Primii 20 sunt cei care au obţinut cele mai bune rezultate în alegerile prezidenţiale în turul II, şi primari şi preşedinţi de organizaţii. Următorii sunt oameni care sunt în zonele unde PNL a pierdut filialele prin transfer în urma ordonanţei 55. Au plecat foarte mulţi atunci la PSD, viceprimari, de exemplu Godineşti şi am rămas fără organizaţie că au plecat cu totul. Şi atunci am pus oameni care să se ocupe de filiale, să reorganizăm partidul în localităţile unde oamenii au plecat atunci. Dacă băgam primarii înapoi şi anumite persoane, nu se ocupau pentru că au alte treburi. (…) Îmi întăresc organizaţia, numai după mintea lor aş face un birou că îmi place mie biroul. Sunt mulţi în birou care nu îmi plac, dar au obţinut rezultate, trebuie apreciaţi şi respectaţi”, a spus Dian Popescu.

 Preşedintele liberalilor a mai spus că o parte din primarii liberali care nu se mai regăsesc în noul BPJ au şanse reale să facă parte din viitorul birou ce se va forma în urma fuziunii PNL cu PDL şi care va fi compus din 30 de oameni. „O parte din primarii pe care nu-i mai vedeţi acum sunt primari importanţi care vor face parte din biroul comun. Domnul Bobaru va fi propus de mine să facă parte din biroul comun. Cu domnul Bobaru am fost în prima perioadă, când am făcut USL, am făcut o negociere bună şi am condus foarte bine USL atunci. E un bun negociator şi ştie aceste lucruri”, a mai spus Dian Popescu.

Vizualizări: 1,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: