Care este nivelul de risc de joc iresponsabil la cazinou în rândul populației lumii? 

Instrumente de joc responsabil pentru protecția românilor! Descoperă care sunt instrumentele de joc responsabil care pot fi utilizate de jucătorii din cazinourile online din România pentru protecția lor și multe altele.

Care este nivelul de risc de joc iresponsabil la cazinou în rândul populației lumii?


Creșterea nivelului de risc de apariție a adicției față de jocurile de noroc în ultimii ani este combătută de operatorii de jocuri de noroc online, precum HitnSpin, prin implementarea unei game variate de instrumente de protecție și de joc responsabil. La nivel global, dependența de jocurile de noroc este estimată la un procent cuprins între 0.2% și 6%, cu un vârf în țări precum SUA (6.2%), Letonia (6%) și China (4%).

În Europa, statisticile indică niveluri de dependență între 0.6% (România) și 4% (Suedia), cu procente de 2.8% în Marea Britanie, 2.2% în Spania, 1.1% în Austria, 2.9% în Franța, 2.3% în Germania și 3% în Italia. Procentul afișat în dreptul României înseamnă că țara noastră a implementat cu succes politica jocului responsabil ori că datele disponibile din 2016 nu au fost actualizate la realitatea zilei de astăzi?

Cum se pot proteja jucătorii din cazinourile online din România în mod responsabil?


În lupta pentru combaterea jocului iresponsabil sunt implicați operatorii de jocuri de noroc și jucătorii, dar și autoritățile de reglementare a acestei pieței, precum și autoritățile locale și centrale. În România, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a implementat o serie de măsuri pentru protecția jucătorilor, atât la nivel terestru, cât și în mediul online.

Accesul minorilor este complet interzis în locațiile destinate jocurilor de noroc, indiferent că acestea sunt terestre ori digitale. Persoanele care vizitează sălile de jocuri și cazinourile fizice au obligația prezentării unui act de identitate, iar în cazinourile locale se achită și o taxă de intrare, în cuantum de 50 Ron.

În mediul online, operatorii au obligația verificării identității noilor membri, aceștia având la dispoziție un termen limitat de încărcare a actelor justificative, care este de 30 de zile de la data înregistrării. Mai mult decât atât, sunt verificate inclusiv adresa de reședință, precum și sursa fondurilor care sunt pariate de către jucători pe portalurile cu jocuri de noroc.

Totodată, operatorii licențiați de către autoritatea ONJN în România au și alte obligații privind susținerea jocului responsabil, precum:

·       Implementarea unor opțiuni de limitare a sumelor jucate sau pierdute de către jucători – din contul de joc, aceștia își pot configura aceste limite, în funcție de buget și de alte criterii personale.

·       Sisteme de notificare în timp real în ceea ce privește timpul petrecut pe platforma de cazinou – fie jucătorii pot activa aceste alerte de verificare a realității, fie acestea sunt deja activate de către operatorii de cazinou.

·       Opțiuni de limitare temporară a accesului la contul de cazinou – jucătorul își poate limita accesul pentru o periodă scurtă de timp, care poate să fie de câteva ore sau de câteva zile, timp în care autentificarea în contul de jucător este complet blocată.

·       Opțiunea de auto-excludere – în cazul în care jucătorul constată că nu își poate controla impulsul de a paria în mod responsabil, acesta își poate activa opțiunea de închidere a contului de joc sau poate solicita închiderea contului de către reprezentanții serviciului de suport clienți al cazinoului.

·       Chestionare și sondaje pentru determinarea riscului de dezvoltare a adicției de jocurile de noroc – stabilirea riscurilor legate de jocurile de noroc se poate realiza prin completarea de către jucător a chestionarelor și sondajelor postate de către operatorii de cazino pe site-urile acestora.

·       Sisteme de control parental care pot fi activate de către adulți pentru ca accesul pe site-urile cu jocuri de noroc să fie inaccesibil minorilor – există diferite variante de blocare a accesului minorilor pe astfel de portaluri cu jocuri de noroc, care pot fi activate de către adulți.

De asemenea, operatorii de jocuri de cazinou pot opta pentru politici de marketing mai puțin agresive, care să se bazeze pe promoții transparente și care să nu încurajeze jucătorii să joace excesiv prin activarea unor bonusuri cu cerințe și termeni care nu sunt ușor de îndeplinit de către aceștia.

Cum se poate verifică respectarea politicii de joc responsabil de către cazinouri?


Portalurile cu jocuri de noroc care sunt licențiate în România sunt verificate de către ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) și ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor). La nivel internațional, autoritățile de licențiere precum MGA (Malta Gaming Authority), UKGC (United Kingdom Gambling Commission) sau Curacao eGaming, printre altele, sunt responsabile de verificarea respectării condițiilor privind jocul responsabil de către operatorii licențiați în jurisdicțiile lor.

Cum se pot proteja jucătorii împotriva jocului iresponsabil la cazinou?
Pe lângă faptul că aceștia nu trebuie să-și deschidă cont pe un site cu jocuri de noroc care nu le oferă opțiunile de limitare a timpului petrecut pe platformă sau opțiuni de limitare a depunerilor și pierderilor ori de închidere temporară sau completă a contului, jucătorii nu trebuie să activeze bonusuri cu condiții de rulaj greu de completat (35x-70x).

Totodată, aceștia trebuie să nu depășească un interval de joc mai mare de 1-2 ore, să își împartă bugetul în mai multe mize, să nu parieze niciodată mai mult de 2-3% din buget și să nu joace dacă nu își permit să piardă. În plus, aceștia nu trebuie să caute să urmărească recuperarea pierderilor, ci doar să încerce să se distreze la cazinourile pe care le vizitează online.

Vizualizări: 61

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: