Cârciumaru a găsit buba care inundă Târgu Jiul
Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a explicat numeroasele inundaţii care au loc în ultimii ani în zona din oraş care pleacă de la Mall, Str. 14 Octombrie, Piaţa Mare, Parcul Central, Str. Vasile Alecsandri, zona Bicaz. Problema a apărut atunci când a fost refăcută canalizarea, iar la un moment dat constructorul a legat canalizarea pluvială la cea menajeră şi invers. Acolo s-a produs o gâtuire, doar că nu ştie nimeni exact unde este punctul în care s-a produs greşeala. Cârciumaru se întreabă de ce primarul Romanescu şi directorul Aparegio nu colaborează pentru a găsi soluţia la această problemă.
Florin Cârciumaru a vorbit despre această problemă joi, la Interviurile Infinit FM. Fostul primar a spus că el nu s-a confruntat cu această problemă şi a explicat de ce. „Canalizarea asta a funcţionat foarte bine cât am fost eu primar. Eu nu am avut probleme de genul ăsta. Am avut probleme în anul 2000, când am venit, tot cu Strada 14 Octombrie. La vremea respectivă am rezolvat problema într-un an, prin executarea unui canal care ducea apa din pluvial direct în Jiu”, a spus Cârciumaru.
Problema a apărut acum câţiva ani, când Aparegio a modernizat canalizarea pe linia respectivă şi a făcut o greşeală de execuţie. „Aparegio a executat lucrări de modernizare a lucrărilor de canalizare pe Str. 14 Octombrie, a lucrat cum a lucrat, a încurcat reţeaua menajeră cu cea pluvială şi au apărut probleme. Eu am plecat din funcţia de primar şi nu am mai avut timp să rezolv această problemă”, a explicat Cârciumaru.
Primul a decontat Aurel Popescu
Cârciumaru spune că problema a devenit vizibilă în perioada de câteva luni în care viceprimarul Aurel Popescu a avut atribuţii de primar şi apoi în anul în care a fost Romanescu primar. Într-adevăr, unul din motivele pentru care Aurel Popescu a pierdut alegerile parţiale a fost legat şi de inundaţiile care au fost în precampanie şi campanie la Târgu Jiu, fotografiile cu străzi inundate viralizându-se rapid.
Târgujienii au schimbat primarul, dar problema rămâne. Imaginile cu apa care ajunge din Bulevardul Brâncuşi în parcul în care se află operele lui Constantin Brâncuşi au şocat o ţară întreagă, iar Romanescu este obligat să caute soluţii pentru ca asta să nu se mai repete.
Fostul primar Cârciumaru crede că actualul primar putea să găsească o soluţie într-un an şi ceva de când a câştigat alegerile şi chiar îi sugerează să facă demersuri pentru a-l schimba pe Pătrăşcoiu de la conducerea Aparegio, dacă acesta nu colaborează. „O să discut cu domnul primar pe tema aceasta, că este uşor să arunci tot ce nu funcţionează pe mandatele trecute. Este de peste un an această problemă. Nu înţeleg de ce domnul primar nu găseşte de peste un an soluţia de a discuta cu conducerea Aparegio. La mine la operativă, în fiecare dimineaţă participa directorul general. Nu-şi permitea să nu vină la operativă, acum este o ruptură totală. Domnul primar trebuie să fie ferm în ceea ce priveşte colaborarea cu această societate. Dacă nu se colaborează, să facă demersurile care trebuie să îl schimbe”, a spus Cârciumaru la Radio Infinit.
„Trebuie să îţi fugă mintea”
Cârciumaru spune că îi suna pe directorii de la Aparegio şi Edilitara de fiecare dată când vedea nori pe cer. Acesta se întreabă de ce nu au pregătit saci cu nisip pentru a baricada intrarea în Parcul Central, să nu intre atâta apă în zona în care se află operele lui Brâncuşi. „Trebuie să îţi fugă mintea”, a concluzionat fostul primar.
Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrăşcoiu, explica acum câteva săptămâni că lucrările de la canalizarea din 14 Octombrie sunt făcute o parte de Energoconstrucţia, o parte de Hidroconstrucţia, că nu sunt recepţionate şi că specialiştii societăţii nu au reuşit să depisteze unde s-a produs eroarea. „Cunosc problema oamenilor de acolo, dar nu stă la pixul meu. În sensul să ştiu exact unde este buba şi acolo să intervenim punctual. Am făcut 2-3 intervenţii deja, dar se pare că treaba n-a fost rezolvată”, a declarat atunci Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio.