Carantină la Săcelu. Primar: Sunt mai periculoși dacă îi lăsăm pe stradă

Peste douăzeci de persoane au fost aduse în această lună în tabăra din comuna gorjeană Săcelu, transformată în centru de carantină. Deși decizia nu a fost văzută cu ochi buni în primă fază nici de localnici, și nici de autorități, acum toată lumea s-a obișnuit cu ideea și a conștientizat că oamenii aflați în carantină nu reprezintă niciun pericol pentru localnici. “Sunt mult mai periculoși dacă îi lăsăm în familii sau pe stradă”, a declarat primarul din Săcelu.

Tabăra de la Săcelu este doar unul dintre centrele de carantină stabilite la nivelul județului Gorj. Au ajuns acolo până acum 22 de persoane. Este vorba de mai multe familii cu copii mici.

Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, le-a explicat localnicilor că nu este niciun pericol dacă acești oameni au fost aduși în comuna lor. „Vestea că vor fi acolo persoane care vin din afara granițelor nu a fost o veste bună pentru cetățeni. Am stat de vorbă cu fiecare, să îi liniștesc că măsura de a face centru de carantină la tabăra de la Săcelu nu a fost a mea, în primul rând, nu am avut niciun fel de amestec, dar dacă mă întrebați acum, aș fi dispus să pun la dispoziție mult mai multe camere ca acele persoane care vin din afară să poată să stea în acea perioadă de 14 zile. Sunt mult mai periculoși dacă îi lăsăm în familii sau pe stradă, decât să stea într-un centru pentru liniștea lor și a întregii comunități”, a explicat primarul.

Autoritățile sunt cele care se ocupă ca oamenii aflați în carantină să aibă hrană și tot ce mai au nevoie. „În momentul de față, sunt 22 de persoane. Sunt oameni care vin din țări din zona galbenă, de prin Italia, Spania. Au fost preluați din vamă, cu escortă. Nici nu sunt acolo cu voia lor. Respectă niște proceduri care au fost stabilite la nivel național. Unde e lege, nu-i tocmeală, știți. Ei locuiesc în Gorj. Și pentru ei a fost o stare de disconfort. Dacă și cei care te primesc te privesc cu alți ochi, iarăși nu te simți confortabil. Eu am ținut foarte mult legătura cu acești oameni. Tot ce ține de cele necesare, de la hrană, igienă, schimburi de lenjerie au fost obligația mea. Sunt familii care au copii, chiar și sub un an”, a mai spus, la Radio Accent, Florin Jurebie.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: