Capcane în pădure: au bătut cuie în rădăcinile copacilor

Situație incredibilă într-o pădure din județul Gorj! În rădăcinile copacilor au fost bătute cuie. Cel mai probabil gestul vrea să descurajeze pe cei care obișnuiesc să se plimbe cu motocicletele sau pe hoții de lemne. 

Fotografiile cu rădăcinile de copaci devenite capcane au fost postate, pe Facebook, de către un gorjean. 

"Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost "montate cuie". Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât!

Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. 

Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire?

De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?!

Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.

PS: pozele nu-mi aparțin. Au fost primite de la un prieten care a vrut sa petreacă puțin timp în natură", este mesajul postat de Flavius Marcău pe Facebook. 

Omul se mai întreabă ce s-ar întâmpla dacă apare un incendiu în mijlocul pădurii, cum ar putea interveni o mașină de pompieri sau o salvare.

Întrebat de această situație, primarul localității Arcani, Daniel Coiculescu, susține că terenul este unul privat.

"Pădurea respectivă aparține unor societăți private, vă dați seama că nu pot să stau eu să număr toți copacii. Nu știu nimic despre această situație, dar am auzit că prin alte localități făceau asta pentru a descuraja hoții de lemne", a declarat Daniel Coiculescu, primarul comunei Arcani. 

Galerie foto


Vizualizări: 6,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: