Când încep procesele minerilor pentru pensii

Federația Națională a Muncii vine cu speranțe pentru minerii și energeticienii care vor pensii în baza Legii 197 și au deschis procese. Au fost fixate primele termene, dar doar la Tribunalele Mehedinți și Vâlcea. Primele procese vor începe acolo în octombrie.

Pentru cele din Gorj, nu au fost stabilite termene de judecată. Sute de actuali sau foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor să profite de Legea 197. Fie că au ieșit deja la pensie ori vor să iasă din câmpul muncii, și-au pus speranțele în instanțele de judecată că vor obține venituri mai mari.

„Federația Națională a Muncii, cu satisfacție şi încredere în actul de justiție, anunță membrilor săi primele rezultate în urma întâlnirilor cu cabinetele de avocatură privind recalcularea pensiilor. Pentru contractele încheiate, Tribunalul Mehedinţi şi Tribunalul Vâlcea au fixat primele termene de judecată, în datele de 10 octombrie, 12 octombrie şi 20 octombrie 2023. Tribunalul Hunedoara a fixat primele termene de judecată în datele de 01 noiembrie, 6 noiembrie, 15 noiembrie şi 4 decembrie 2023. 

La Tribunalul Gorj, Tribunalul Dolj şi Tribunalul Olt sunt înregistrate dosarele, urmând să se primească termene de judecată. Îndemnăm toţi membrii F.N.M. să aibă încredere în magistraţii instituţiilor judecătoreşti, în faptul că drepturile la care sunt îndreptățiti conform legilor le vor fi acordate. Anunțăm pe această cale că pensionarii proveniţi din industria extracţiei petrolului, din cadrul CFR şi alte activități în care au beneficiat de sporuri pot proceda la recalcularea drepturilor lor de pensie prin valorificarea integrală a acestor sporuri, pentru care au plătit CAS”, a transmis Federația Națională a Muncii, într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 3,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: