Canalizare și apă într-un sat uitat până acum de autorități

Satul Plopu din comuna Hurezani a fost uitat ani la rând de autoritățile locală în ceea ce privește investițiile. Localnicii de aici s-au bucurat doar de un drum asfaltat în urmă cu aproximativ 10 ani. Acum au primit bani pentru canalizare și alimentare cu apă prin programul ”Anghel Saligny”.

Satul Plopu din Hurezani este la 7 kilometri depărtare de centrul comunei și este o continuare a satului Cetate din comuna vecină Căpreni. Probabil acesta a fost și motivul pentru care cei aproximativ 120 de localnici din Plopu au fost uitați de autorități pentru le oferi un trai mai bun.

Acum s-au primit bani pentru alimentarea cu apă a satului și pentru canalizare însă finanțarea primită este mult prea mică. ”În acest sat nu s-au prea făcut investiții, decât s-a turnat asfalt în urmă cu 10 ani. Am obținut finanțare prin programul ”Anghel Saligny” pentru comunitatea de aici numai că banii sunt la jumătate din investiția care trebuie făcută aici.”, a spus primarul Ion Mândruț, primarul din Hurezani.

Localnicii nu se pot însă bucura pe deplin de această investiție pentru că banii primiți sunt insuficienți. ”În plus de asta sumele pentru alimentare cu apă și canalizare sunt foarte mari, iar de la bugetul local nu putem să suportăm diferența. Am primit cam 2.6 milioane de lei pentru apă și canalizare și sistemele sunt de 2,5 kilometri. Sper să fac măcar câte un kilometru din fiecare și să mai depus vreun proiect pe un alt program” , a mai spus edilul din Hurezani.

Vizualizări: 1,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: