Campionatele de fotbal nu se vor putea relua  în mai

Starea de urgență din România  ar putea fi prelungită pentru încă 30 de zile, caz în care toate calculele optimiste ale oficialilor FRF cu privire la  reluarea campionatelor ar trebuie refăcute. În acest moment se caută deja cu totul alte variante şi posibilităţi decât reluarea în luna mai a fotbalului.

Inițial, FRF a luat în calcul două date pentru reluarea Ligii 2, 16 mai sau 13 iunie. În acest moment este greu de crezut că meciurile vor începe la jumătatea lunii mai, întrucât specialiștii spun că la data respectivă pandemia de COVID-19 nu va dispărea din România, ba mai mult, atunci va fi atins vârful ei. În România ar putea fi prelungită și starea de urgență, iar în acest mod se prelungește automat suspendarea campionatelor cu încă o lună.

Aceasta a fost decretată începând cu 16 martie și se va menține cel puțin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puțin încă o lună, în cazul în care situația nu se va ameliora.

Oficialii FRF au precizat faptul că UEFA le dă mână liberă ligilor europene să ia deciziile proprii cu privire la reluarea campionatelor, în funcție de gravitatea situației de coronavirus.  

Competițiile de club continentale urmează să reînceapă după reluarea competițiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

În  ceea ce priveşte  perioada de transferuri,  se vor continua discuțiile pentru identificarea celei mai bune soluții, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcția fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situației, așa cum Federația Română de Fotbal a solicitat.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: