Stadioanele Wembley și Santiago Bernabeu intră în lupta cu coronavirusul

Cele mai mari stadioane din Europa au intrat în lupta cu coronavirusul. Stadionul naţionalei Angliei a fost oferit Serviciului Național de Sănătate englez pentru a fi folosit în aceată perioadă dificilă.  Acelaşi lucru l-a făcut şi clubul spaniol Real Madrid care a pus stadionul „Santiago Bernabeu” la dispoziția autorităților.

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe mulți să găsească soluții inedite pentru a face față valului imens de pacienți. Așa se întâmplă și în Marea Britanie, acolo unde arena Wembley, celebrul stadion, folosit și de naționala Angliei, a fost oferit Serviciului Național de Sănătate din Anglia: „Toți angajații noștri și cei din prima linie lucrează tot timpul în acest moment provocator. Arcul nostru va străluci în albastru în fiecare seară, în ideea de a mulțumi pentru eforturile care se fac. Astfel, ne arătăm aprecierea în această perioadă fără precedent”, este mesajul care apare pe contul oficial al celor de la Wembley Stadium.

Real Madrid se implică de asemenea în lupta contra COVID-19. Oficialii grupării iberice au decis să pună stadionul „Santiago Bernabeu” la dispoziția autorităților. Celebra arenă din capitala Spaniei va oferi spații pentru stocarea unor echipamente medicale.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al „galacticilor”. „Santiago Bernabeu va oferi spațiu pentru stocarea donațiilor de echipamente medicale necesare în lupta contra pandemiei. Acestea vor ajunge la autoritățile sanitare conduse de guvernul spaniol, astfel încât ele să fie distribuite în cel mai eficient mod posibil. Real Madrid va permite organizațiilor sau companiilor, în special celor din domeniul sportiv, să doneze prin intermediul clubului bani sau materiale sanitare, care vor ajunge la Ministerul Sănătății”, este comunicatul clubului Real Madrid.

Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: