Călin Georgescu, șase ore în fața judecătorilor
Procesul în care Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii, pe care le acuză că au anulat ilegal alegerile prezidențiale, a rămas în pronunțare. Cererea a fost discutată pe fond, dar în același timp judecătoarea a fost recuzată, iar o admitere a recuzării ar duce la reluarea judecății pe fond.
Obiectul principal al dosarului se referă la anularea hotărârii BEC, respectiv a deciziilor BEC nr. 230D/2024, nr. 231D/2024 şi nr. 232D/2024, care se referă la anularea întregului proces electoral şi reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale (CCR).
Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi Elena Lasconi.
Mii de oameni s-au strâns pe treptele și în jurul Curții de Apel București și au scandat: „Nu vă fie frică, poporul se ridică!” și „Georgescu președinte!”.
„Nu a câștigat TikTok, ci narativul meu”, a spus Georgescu, precizând că nu a vrut să cheltuiască niciun ban în campania electorală. El a spus că ”nu există dovezi” împotriva sa, iar Curtea a decis că în cel mai scurt timp va da un verdict. ”Sper că justiția va sta dreaptă”, a completat Georgescu.
Pe 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.