Buzatu, interceptat. Plănuia să fugă cu secretara

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost interceptat de procurori în timp ce plănuia să fugă din România în cazul eliberării sale din arest. În acea conversație, el îi promitea secretarei sale, Ana Maria Obreja, că o va lua cu el în Ecuador.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, având asupra sa o geantă primită de la omul de afaceri Emil Savin, conținând suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma lui Savin pentru lucrări de reabilitare a unui drum.

În discuțiile interceptate cu martora Ana Maria Obreja, Buzatu trasa sarcini martorilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui. De asemenea, îi propunea acesteia să fugă împreună în Ecuador după eliberarea sa: "Dacă reușesc să (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!"

Ana Maria Obreja, apropiată de Dumitru Buzatu, l-a însoțit la ferma lui Emil Savin, unde a fost primită geanta cu bani.

În plus, în timpul arestului la Poliția Iași, Buzatu ar fi luat legătura cu martorii din dosar, promițându-le răzbunare împotriva celor care au "montat această șmecherie". Martorii au manifestat temere față de inculpat, evitând să-i rostească numele și preferând să-l identifice prin diferite funcții pe care le-a deținut, cum ar fi președintele CJ Vaslui sau ordonatorul principal de credite.

Buzatu Dumitru, aflat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Iași, a demonstrat că măsura preventivă nu îl împiedică să influențeze martorii și să-și exercite atribuțiile de președinte al CJ Vaslui, trăgând sarcini către primari și factori decizionali din administrația locală a județului Vaslui. Procurorii observă că acesta nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional și că regretă doar faptul că nu a fost suficient de atent pentru a evita răspunderea penală.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: