Verdict pentru un fost șef de obște judecat pentru corupție

Fostul șef al Obștei Pociovaliștea a aflat sentința judecătorilor gorjeni în procesul în care a fost judecat pentru infracțiuni de corupție. Mai concret, acesta a fost acuzat de procurorii anticorupție că a obținut subvenții ilegale de la stat. Prejduciul cauzat statului: peste trei milioane de lei. 

Tribunalul Gorj a decis acum că faptele s-au prescris așa că Ion Tomescu nu va răspunde penal. S-au petrecut faptele în martie 2015 așa că a intervenit prescripția răspunderii legale.

Cu toate acestea, novăceanul nu scapă de daune. A fost obligat, în primă fază, la plata sumei de aproape 700 de mii de lei la care se adaugă dobânda până la achitarea acesteia. De asemenea, mai multe case și terenuri ale acestuia rămân sub sechestru.

Sentința dată de magistrații gorjeni poate fi atacată în zece zile.

Fostul preşedinte de obşte a mai fost condamnat în trecut la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar asemănător, care fost cercetat tot de către DNA. Prejudiciul în acest dosar a fost de aproximativ cinci milioane de lei, după ce a împroprietărit Obştea Pociovaliştea, în mod ilegal, cu circa 500 de hectare de pădure. În 2008, fostul şef de obşte a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

Vizualizări: 1,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: