Bombă: Adrian Gorun, învins în instanță de rectorul Luminița Popescu

Actualul rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Luminița Georgeta Popescu, a câștigat procesul cu fostul președinte al Senatului UCB, Adrian Gorun. Luminița Popescu l-a acționat judecată pe Gorun și i-a cerut daune, după ce acesta a calomniat-o, în repetate rânduri, pe blogul personal.

Instanța de judecată îl obligă pe Gorun la plata sumei de 50.000 de lei, daune morale. Mai mult decât atât, fostul președinte al Senatului UCB este obligat de judecători să publice sentința cu pricina chiar pe blogul său, la rămânerea definitivă.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata sumei de 50.000 lei, cu titlu de daune morale. Dispune obligarea pârâtului la încetarea încălcării drepturilor nepatrimoniale ale reclamantei, prin îndepărtarea de pe blogul Viaţa Şcolii şi de pe pagina de Facebook Viaţa Şcolii-Blog, a articolelor ce o vizează pe reclamantă. În temeiul art. 253 alin.1 lit.b Cod civil, dispune interzicerea publicării pe viitor a unor astfel de postări cu privire la reclamantă. Obligă pârâtul să posteze pe cele două platforme online, prezenta sentinţă, la rămânerea definitivă. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare.”, se arată în soluția dispusă de judecătorii gorjeni.

Adrian Gorun este în prezent pensionar. Din această postură, prin intermediul unui blog pe care îl deține a început să își „atace” foștii colegi din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, folosind la adresa lor cuvinte jignitoare. În centrul atacurilor a fost actualul rector al instituției, Luminița Popescu

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: