Bilete de avion mai scumpe în sezonul de vârf

În această vară, călătorii cu avionul ar putea să resimtă creșteri semnificative ale prețurilor la bilete, a avertizat Michael O'Leary, directorul general al Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa. Capacitatea limitată a industriei aeronautice și întârzierile în livrarea noilor avioane Boeing vor contribui la această tendință, susține O'Leary.

Companiile aeriene europene se confruntă cu dificultăți în a satisface cererea crescută în sezonul de vârf din cauza limitărilor de capacitate. În acest context, O'Leary a prognozat că prețurile biletelor Ryanair ar putea crește cu până la 10% în această vară, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Întârzierea livrărilor de avioane Boeing a afectat estimările inițiale ale companiei, care se aștepta să transporte 205 milioane de pasageri până la sfârșitul anului fiscal la 31 martie 2025. Cu toate acestea, datorită problemelor legate de capacitate, Ryanair ar putea să ajusteze estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri.

O'Leary a subliniat că, în această vară, prețurile la biletele de avion vor fi din nou mai ridicate, comparativ cu perioada similară din 2023. "La noi, prețurile au crescut în medie cu 17% vara trecută. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creștere mai mare de 10%," a declarat directorul Ryanair, adăugând că o creștere a capacității ar putea duce la scăderea prețurilor.

Ryanair a încheiat un contract cu Boeing pentru livrarea a 57 de avioane noi până la 31 martie 2025, dar se așteaptă să primească doar între 40 și 45 până atunci.

Compania irlandeză și-a revizuit în scădere estimările de profit pentru anul fiscal în curs, întrucât unele agenții de turism online au oprit vânzarea biletelor la zborurile Ryanair în luna decembrie. Cu toate acestea, se preconizează că profitul se va situa între 1,85 și 1,95 miliarde de euro, depășindu-se, posibil, recordul anterior de 1,45 miliarde de euro din 2018.

În ultimul trimestru al anului 2023, Ryanair a transportat 41,4 milioane de pasageri, înregistrând o creștere de 7% față de aceeași perioadă din 2022, iar prețul mediu al biletelor a crescut cu 13%.
 
 
 

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: