Bilanțul rezultatelor simulării Evaluării Naționale. Promovabilitatea a atins 60,96% în Gorj

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii gorjeni a adus rezultate variate. Cu un total de 2.600 de elevi participanți, procentul de promovabilitate a atins 60,96%.

La proba de Limba și literatura română, din cei 2.660 de elevi prezenți, doar 1.990 au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 5, reflectând o promovabilitate sub 75%. Dintre aceștia, un singur elev a atins nota maximă de 10.

La proba de Matematică, unde subiectele au fost considerate mai dificile comparativ cu anii anteriori, mai puțin de jumătate dintre elevi au obținut note de trecere. Doar 1.201 din cei 2.651 de participanți au reușit să atingă acest prag. Cele mai multe note au fost între 3 și 5.66, alte 517 note fiind între 4 și 4.99.

Decalajul între mediul urban și rural este evident, cu o promovabilitate de 74,25% în mediul urban și 46% în mediul rural. 

Printre unitățile de învățământ cu cele mai bune rezultate se numără Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, cu o promovabilitate de 100%, la examen participând 27 de elevi. Urmează Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, cu o promovabilitate de 98% (98 de elevi participanți). În schimb, trei școli au înregistrat zero elevi promovați, situându-se la polul opus al performanței. Este vorba despre Școala Gimnazială „Voievod Litovoi”, Școala Gimnazială Cernădia din Baia de Fier, Școala Gimnazială nr.1 Bengești din Bengești Ciocadia.

Este de menționat că simularea s-a desfășurat în condiții digitale, similare cu cele ale examenului oficial, iar evaluarea lucrărilor a fost realizată de evaluatori distribuiți aleatoriu la nivel național. Rezultatele obținute vor constitui baza pentru planurile remediale individuale, discutate cu elevii și părinții, în vederea pregătirii optime pentru Evaluarea Națională.
 
 

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: